Pijnacker-Nootdorp start met pilot deelscooters

Pijnacker-Nootdorp start met een pilot met deelscooters. Vanaf 7 maart is het mogelijk om in Pijnacker-Nootdorp gebruik te maken van elektrische deelscooters van Felyx. Zij zijn de aanbieder van deelscooters in de gemeente en heeft inmiddels scooters rijden in verschillende steden door heel Nederland en België.

Via deze pilot gaat de gemeente samen met dit bedrijf kijken hoe de kansen van deelscooters benut kunnen worden. Ervaringen die eerder in andere gemeenten zijn opgedaan, worden gebruikt om hinder zo veel mogelijk te voorkomen.

Overgang naar duurzaam vervoer

De deelscooters vergroten de vervoersmogelijkheden, vormen een goed alternatief voor (korte) autoritten en verkorten de deur-tot-deur reis. Daarmee past deze pilot goed in de ambities van de gemeente voor duurzaamheid en bereikbaarheid. De scooters rijden op groene stroom en dragen bij aan de overgang naar duurzaam vervoer. De gemeente is dan ook enthousiast over de kansen van deelscooters en deelmobiliteit in zijn geheel.

Ook zorgen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft ook zijn twijfels: Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat vooral geparkeerde scooters voor problemen kunnen zorgen. Het is voor onze gemeente belangrijk dat onveilige situaties en hinder worden voorkomen. Om regie te kunnen houden zijn er daarom regels over deelmobiliteit opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hierdoor kunnen deelvoertuigen in de openbare ruimte alleen met een vergunning worden geplaatst. Ook kan de gemeente voorwaarden stellen aan de aanbieders van deelmobiliteit.

Felyx app

Felyx wordt gebruikt met een app. Na verificatie van je rijbewijs kan je een account aanmaken. De app laat zien waar je het dichtstbijzijnde voertuig kunt vinden en waar het servicegebied van Felyx precies is. Het servicegebied is veel groter dan onze gemeente. Je kan binnen en buiten het servicegebied rijden, maar beëindigen kan alleen binnen het servicegebied van Felyx. Het gebruik van Felyx kost € 0,30 per minuut.

Bij overlast contact opnemen

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp kunnen altijd contact opnemen met Felyx. Zij waarderen het als er melding wordt gemaakt van verkeerd geparkeerde voertuigen. Felyx onderneemt dan snel actie door de laatste gebruiker te waarschuwen of bij herhaling te beboeten.

Contact

Contact opnemen met Felyx kan via de klantenservice: klantenservice@felyx.nl of telefoonnummer 0852 – 080470. Kijk voor meer info op http://www.felyx.nl.