De Klimmende Règâhs fietsen voor Alpe d’HuZes door 12 provincies van Nederland

Op 27 mei zouden De Klimmende Règâhs in Italië starten voor de Gran Fondo Dolomiti-Alpe d’Huez. Omdat Alpe d’HuZes ook dit jaar helaas niet doorgaat, fietsen ze ook de Gran Fondo niet. Maar de Règâhs zullen De Klimmende Règâhs niet zijn, als er geen alternatief voor gevonden is.

Gran Fondo Dodici Province

Als alternatief fietsen De Klimmende Règâhs van 27 tot en met 30 mei in vier etappes door alle provincies in Nederland. Per dag wordt circa 180 kilometer afgelegd om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. De tocht hebben ze de naam: Gran Fondo Dodici Province genoemd.

Kankeronderzoek loopt inkomsten mis

Het coronavirus en de maatregelen die wereldwijd genomen zijn, hebben een grote impact op onze samenleving en ons gedrag. Ook voor het werk van goede doelen heeft het grote en directe gevolgen. KWF geeft aan enkele tientallen miljoenen aan inkomsten mis te lopen, mede omdat Alpe d’HuZes niet doorging. Ook bij het Erasmus MC Kanker Instituut blijven de inkomsten voor baanbrekend kankeronderzoek achter.

Martin Groen van DKR: (De Klimmende Règâhs ) “Het kan niet zo zijn dat corona ervoor zorgt, dat onderzoek naar het genezen van kanker wordt uitgesteld. Daarom is nog steeds onze inzet en uw steun nodig. Veel van onze activiteiten konden het afgelopen jaar niet doorgaan. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven om zo toch geld op te halen voor kankeronderzoek. Eind maart fietsten we al van het zuidelijkste puntje van Nederland naar het noordelijkste. We hebben toen toch € 4.500 opgehaald. En dat geld is hard nodig, zodat wetenschappelijk onderzoek naar het bestrijden van kanker mogelijk blijft,” zegt Groen.

Jouw steun is welkom!

De Klimmende Règâhs fietsen voor het goede doel. Steun je hen? Doneren gaat heel eenvoudig via http://www.dkronline.nl/doneerorder.asp. Elke gedoneerde euro komt door een strikt antistrijkstokbeleid direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek.

Over de De Klimmende Règâhs

Met hart en ziel zetten De Klimmende Règâhs zich al jaren in voor verschillende goede doelen. Dat doen ze door actief mee te doen aan evenementen van goede doelen of zelf (sportieve) activiteiten te organiseren.