Bestemmingsplan Ruyven-Zuidpolder 2020 gewijzigd

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft op 22 april 2021 het bestemmingsplan ‘Ruyven-Zuidpolder 2020’ gewijzigd vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 13 mei tot 24 juni 2021 ter inzage.

Nieuw en actueler plan

Het plangebied omvat onder meer de Ackerdijkse plassen, de polder Ruyven en een groot deel van de Zuidpolder. Het voorziet in een nieuw actueel plan voor ruimtelijke ordening en de toegestane bebouwing in het gebied. Ruyven-Zuidpolder heeft voor Pijnacker-Nootdorp en de regio een grote waarde als groengebied. Het behouden van deze waarde staat dan ook centraal.

Basis

De basis voor dit plan wordt gevormd door het bestemmingsplan ‘Ruyven-Zuidpolder’ uit 2010. Negen jaar later, in 2019 is voor dit gebied een visieverkenning opgesteld. De uitkomsten hiervan zijn meegenomen in het bestemmingsplan. De wijzigingen betreffen kleine aanpassingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen en een paar ambtshalve aanpassingen.

Wil je het plan bekijken?

Op de website http://ruimtelijkeplannen.nl kan je de stukken bekijken. De officiële bekendmaking vind je op http://www.overheid.nl. Reageren op dit plan kan schriftelijk via: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Foto: Ackerdijkse plassen, gezien vanaf de uitkijktoren.