Splinternieuwe fietscrossbaan Oude Leede

Er is een nieuwe fietscrossbaan geopend op het trapveldje in Oude Leede. Vorige week werd de fietscrossbaan officieel geopend door Piet Gouw, de man die bij de aanleg deze zomer heel veel werk heeft verzet, samen met vaders uit de buurt.

Lego
Jongeren die gebruik maken van de baan waren nauw betrokken bij het ontwerp. Ze hebben de tekening van de baan nagebouwd met lego en zo ontstond er een beeld van hoe het zou kunnen worden. Mariska van Wijk en Suzanne Schotte zijn het idee verder gaan uitwerken.

Nat weer
In de vrij natte zomer van 2021 is het werk gedaan. Eerst was het lastig fietscrossen maar toen de ergste zomerregens voorbij waren, was het goed te doen op de fietscrossbaan van Oude Leede.

Buurtknip en bewonersvereniging
Mariska vertelt dat de aanleg van de baan mede mogelijk is gemaakt met subsidie van de Buurtknip en met medewerking van de BOL, de Bewonersvereniging Oude Leede. Mariska van Wijk is ook bij de Kidsclub Oude Leede betrokken en vertelt dat er zeker veertig kinderen lid van zijn. Daarnaast zijn er ook heel wat tieners. “Het mooie van de club is dat kinderen die op heel verschillende scholen zitten via de Kidsclub elkaar toch leren kennen en met elkaar gaan spelen,” zegt van Wijk.

Foto: Mariska van Wijk met zoon Jurre en neefje Mike