Presentatie boek over 150 jaar H. Bartholomeuskerk

Op zondag 24 oktober presenteren de drie auteurs Tinus Verwijmeren, Noud Janssen en Ron Labordus hun boek ‘150 jaar H. Bartholomeuskerk Nootdorp’ met als ondertitel ‘De geschiedenis van een markant kerkgebouw’. De presentatie is, onder het genot van een kopje koffie, na afloop van de eucharistieviering in de Parochiezaal.

Kom een kijkje nemen
Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Ilonka ten Broeke, voorzitter van de locatieraad Nootdorp-Ypenburg. Daarna start de verkoop. Kom gerust een kijkje nemen tijdens de presentatie!
Het boek staat vol wetenswaardigheden over de kerk en bevat veel foto’s. De auteurs beginnen met de Beeldenstorm, vertellen over de opzienbarende gift van een rijke parochiaan waardoor de kerk gebouwd kon worden en leiden de lezer in de vorm van een wandeling door de kerk. Op die manier beschrijven de auteurs het gehele interieur en de vele restauraties.

Sinterklaascadeau
Opvallend aan het 114 pagina’s tellende boek zijn de vele, prachtige kleurenfoto’s . Het boek is zeker de moeite waard voor wie de kerk (nog) niet kent, maar juist ook voor wie de kerk allang kent. Misschien is het een leuk Sinterklaascadeau? Het boek kost € 15,-.