Open dag rioolgemaal in Pijnacker tijdens de Week van Ons Water

Het is tot en met 31 oktober de Week van Ons Water. Er wordt aandacht besteedt aan een waterveilige omgeving en er zijn er verschillende acties om je tuin en huis voor te bereiden op extremer weer.

Voldoende schoon water
Er lopen op dit moment allerlei acties rondom het Vergeten Plantseizoen. En er is aandacht om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water kun je in je buurt kijken waar gewerkt wordt aan waterveiligheid en schoon en gezond water. Er is op veel plekken in het gebied tussen en rond Leiden, Den Haag en Rotterdam wat te doen. In Pijnacker is op 30 oktober een open dag in het rioolgemaal aan de Europaweg.

Medicijnresten
Tevens wordt landelijk een grote actie georganiseerd rondom medicijnresten. De geneesmiddelresten komen na gebruik door de patiënt via het riool in het oppervlaktewater terecht. Deze medicijnresten in water kunnen een negatief effect hebben op waterdieren en op de kwaliteit van de bronnen voor drinkwater. Met alle gevolgen van dien.

#NatuurlijkDichtbij
Met de hashtag kun je jouw acties en foto’s rondom het thema Biodiversiteit met de organisatie delen! Kijk voor meer informatie op: http://www.weekvanonswater.nl.