Björn Lugthart geïnstalleerd als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

Maandagavond 17 januari werd Björn Lugthart geïnstalleerd als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Tijdens een bijzondere raadsvergadering werd hij beëdigd door de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de heer drs. Jaap Smit.

Kilometers gefietst
In zijn speech zei de kersverse burgemeester onder meer, afgelopen zomer, kilometers te hebben gefietst om de gemeente goed te leren kennen. “Ik vond het echt fantastisch!”, zei een enthousiaste Lugthart.

Kennismaken en afscheid nemen
Burgemeester Björn Lugthart: “De afgelopen maanden, maar zeker de laatste weken waren bijzonder en enerverend. Een periode van terug- en vooruitkijken wisselden elkaar in hoog tempo af. Kennismaken en afscheid nemen gingen hand in hand. Ik sluit een periode van twaalf jaar af, met hoogte- en dieptepunten, mooie en bijzondere ontmoetingen en waardevolle contacten. Het is een periode waarin ik veel geleerd heb en waar ik met veel plezier en dankbaarheid op terugkijk. En nu, nu kijk ik vooruit. Nu sta ik hier in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, waar ik met veel enthousiasme begin aan mijn opdracht die ik hier te doen heb.”

Toegankelijke burgemeester
In zijn speech zei de nieuwe burgemeester verder een toegankelijke burgemeester zijn te willen zijn, die luistert en meedenkt. De komende tijd wil hij graag gebruiken om via ontmoetingen de samenleving van Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede goed te leren kennen.