Explosie bij woning aan Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp

In de nacht van zaterdag op zondag 8 januari heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan het Burgemeester Schölvinckplein. Het gaat vermoedelijk om een gerichte actie.

Ontploffing
Rond 01.15 uur werden bewoners aan het plein ruw gewekt door een harde klap. Voor een van de woningen was een ontploffing geweest, waardoor onder andere het raam van de woonkamer was gesneuveld.

De woning waar de explosie plaatsvond, was al eerder gesloten op last van de burgemeester. Dit had te maken met een eerdere explosie bij een woning aan de President Kennedystraat. Uit onderzoek bleek toen dat de actie eigenlijk gericht was aan de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein.

Aanhouding
De politie laat weten dat na deze explosie een verdachte is aangehouden. Getuigen zagen namelijk kort na de ontploffing een auto wegrijden. Agenten troffen deze later aan op de snelweg en gaven de bestuurder een stopteken. De man, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is aangehouden en wordt verhoord.

Ondanks dat er een aanhouding is geweest, komt de politie graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het incident. Tips en camerabeelden kunnen worden doorgegeven aan de politie. Neem contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.