Een drukte van belang, zeker wel 150 mensen hadden belangstelling om naar de verhalen van deze Rotterdammert Hugo Borst te luisteren. Nelleke van Eck opende de avond in het kerkelijk centrum Delfgauw
Vol empathie vertelde hij over zijn moederen, en over het leven van de mantelzorger , de hele zaal zat vol mantelzorgers dus ze hadden wat gemeen. Ontroering kwam om de hoek kijken , Hugo vond dat je ook wel wat te lachen moet hebben . Gevat en geamuseerd kwam het ene verhaal na het ander uit zijn mond en de genodigde hingen aan zijn lippen. Hugo schrijft al jaren een wekelijks column over zijn demente moeder, inmiddels opgenomen in een verzorgingstehuis. Daar zat hij dan op het podium met een geleende bril , hij was de zijne vergeten en droeg de jas van zijn vrouw , hij pakte de in haast een verkeerde bij het verlaten zijn woning , daar zat hij totaal niet mee en vertelde het met lach. Na de pauze mochten er vragen gesteld worden en de eerste vraag was dan ook, of hij niet bang was net als zijn moeder alzheimer te krijgen , gevat antwoorden hij “Ik ben getest en voor 10 jaar vrij verklaard door de arts, daarna weet ik het niet” het werd laat, Hugo nam de tijd om naar ieders verhaal te luisteren en te beantwoorden.
Weer een goede zet van Bureau Mantelzorg om de mantelzorgers eens met elkaar over onderwerpen, die juist deze mensen aan het hart gaan te laten praten via Hugo Borst die werkelijk overal een genuanceerde antwoord op had .Vooral kwam naar voren , ook ben je het ergens niet mee eens “doe je mond open en praat erover en spreek met elkaar desnoods in de lift”.
Francis Bennis van Bureau Mantelzorg sloot de avond en gaf Hugo nog een heerlijk Pijnackers drankje mee naar huis.
Na afloop nog even een glaasje drinken ,praten over de bijzondere avond met elkaar !
Een samenwerking van Bibliotheek , Swop en Jongerenwerk , bij het verlaten in de avond kregen de mantelzorgers een tasje mee met een mooie leus “Samen de inhoud dragen “ was ook handig, want zijn schitterende boeken waren dan ook te koop bij , wie kent hem niet onze “van Atten “die een tafel had staan met de boeken Ma en Ach, Moedertje zodat ze gelijk gesigneerd konden worden in de pauze en na afloop, er werden heel wat boeken verkocht .