Twaalf cliënten en twintig medewerkers besmet met corona bij zorginstelling Ipse de Bruggen

Er zijn negentien cliënten en dertig medewerkers besmet met het coronavirus bij zorginstelling Ipse de Bruggen. Bij de vestiging in Nootdorp zijn de meeste besmettingen, daarom zijn daar de dagbestedingslocaties gesloten. Hier gaat het om twaalf cliënten en twintig medewerkers.

Direct in quarantaine

“We weten niet precies wanneer de eerste besmetting is ontstaan. Een besmetting kan ontstaan net als bij ieder ander via een familielid, als cliënten naar de supermarkt gaan bijvoorbeeld. Dit is niet anders bij ons dan dat het in heel Nederland zo is. Vorige week constateerden we meerdere besmettingen rondom de dagbestedingslocaties in Nootdorp en daar hebben we direct op geacteerd door deze te sluiten. De besmette cliënten zijn op hun woning in quarantaine gegaan volgens ons COVID-19 protocol. De besmette medewerkers zijn in quarantaine thuis. “, aldus een woordvoerder aan Pijnacker-Nootdorp TV.

Dagbesteding

De dagbestedingslocaties in Nootdorp zijn gesloten. De activiteiten van de dagbesteding vinden nog wel plaats op de woningen van de cliënten zelf. Dit geldt niet voor de woningen waar besmette cliënten in quarantaine zijn.
De woordvoerder laat verder weten dat er voor cliënten die besmet zijn er geen bezoek mag plaatsvinden. “Dan kan men bijvoorbeeld videobellen. Voor cliënten die niet besmet zijn, kan het bezoek wel doorgaan,” aldus de woordvoerder. Naar omstandigheden gaat het redelijk met de besmette cliënten en medewerkers.

Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen heeft vestigingen in onder meer Zoetermeer, Den Haag en Nootdorp. Er wonen in totaal zo’n 5500 cliënten en er werken 6000 medewerkers.