Oliveo bindt volgende Haagse opponent aan de zegekar

De goede overwinning van vorige week tegen koploper Laakkwartier kreeg zondag een vervolg tegen wederom een Haagse tegenstander. ODB was afgereisd naar Pijnacker en vertrok drie uur later weer met lege handen. Het werd namelijk 3-1 voor de zebra’s. De Oliveanen waren zondag overigens geen echte zebra’s. Ter introductie van het nieuwe uittenue speelde Oliveo eenmalig, thuis, in het prachtige anthracieten tenue. Hopen dat er nog flink wat punten gaan volgen in zowel het uit- als het thuistenue!
Net als vorige week had Oliveo wat moeite om op gang te komen tegen een scherp ODB. ODB was met een duidelijke opdracht naar Pijnacker gekomen. Vroeg druk zetten en voorkomen dat Oliveo aan een gedegen opbouw toe zou komen. Dat lukte de bewoners van Sportpark Albarda aardig. Het kenmerkende spel van ODB (mouwen opstropen en flink de beuk er in)zorgde voor een eerste grote kans voor de Hagenezen. Duijvestijn verwerkte een terug kopbal niet helemaal lekker. In een poging de schade te herstellen raakte hij een aanvaller van heel licht. De leidsman vond het genoeg voor een strafschop. Gelukkig voor de zebra’s schoot de spits van ODB de bal net naast.

Duidelijk opgelucht ging Oliveo op zoek naar ruimtes om te voetballen. Deze ruimte werd gevonden op het middenveld. Tot aan het zestienmetergebied werd er nog aardig gecombineerd maar tot echte kansen leidde dat niet. Wessel Kleij brak de ban na 35 minuten. Nadat hij eerder een aantal maal buitenom was gegaan, trok hij nu naar binnen toe. Rond het zestienmetergebied zag hij kans te schieten. Zijn inzet verdween netjes in de hoek. Zo stond Oliveo ineens met 1-0 voor zonder dat het erg veel kansen had gecreëerd. De gevaarlijkste momenten van ODB kwamen voort uit de tandem ‘Aadje en Boeffie’. Vooral de ingooien en doorgekopte lange ballen waren lastig te verdedigen. Oliveo wist buiten wat speldenprikjes ook niet meer veel te creëren in de eerste helft en zo werden de catacomben opgezocht met de voor Oliveo gunstige 1-0 stand.

Na rust kwam het veld volledig open te liggen doordat zowel Oliveo en ODB vol voor de overwinning ging. Het spel golfde op en neer maar werd er niet per sé beter op. Deze fase van de wedstrijd werd gekenmerkt door veel hoge ballen, veel balverlies en slordigheden. Oliveo creëerde nu wel veel kansen maar sprong niet zuinig met de kansen om. Bentvelzen en Kleij probeerden het van afstand maar schoten beiden voorlangs. Uiteindelijk wist Hoogland de voorsprong uit te breiden door, ook van afstand, raak te schieten. Hoogland die na zijn heerlijke treffer van vorige week is omgedoopt tot ‘Boogland’ beproefde zijn geluk met een volley van buiten de zestien. De keeper van ODB zag er niet helemaal zeker uit en dook over de bal heen. Net als de 1-0 kwam dit doelpunt ook uit de lucht vallen.

Oliveo drong aan en kreeg mogelijkheden op meer. Toch was het ODB dat in de 80ste minuut de aansluitingstreffer wist te maken. Het derde afstandschot van de wedstrijd knalde tegen de touwen nadat de bal werd meegenomen door de wind. Keeper Duijvestijn werd verrast en moest dus helaas vissen. De laatste spannende minuten die nog leken te gaan komen werden minder spannend nadat Kleij zijn tweede van de dag maakte. Van dichtbij bracht hij de marge weer op twee waarna het geloof bij ODB definitief verdween.

Goede zaken dus voor de equipe van trainer De Mooij. Koploper Laakkwartier wist wederom niet te winnen, deze week. Zo kruipen de achtervolgers Graaf Willem 2 VAC, Oliveo en Full Speed weer richting de titelkandidaat. Misschien dat de competitie toch nog spannend wordt! De zebra’s zijn nu eerst een week vrij waarna op zondag 22 februari de degens gekruisd worden met Oranjeplein Postduiven. Dit is het laatste duel voor de 2e periode (waarop Oliveo overigens nog kans maakt).

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza (Van der Pol), Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Hoogland, Kleij.