Oliveo in tweede helft langs Oranjeplein-Postduiven

Oliveo trad in de 17e speelronde aan tegen Oranjeplein-Postduiven uit Den Haag. De thuiswedstrijd was in een eenvoudige 5-0 geëindigd, vandaag kregen de mannen van trainer De Mooij meer tegenstand te verwerken. Na 90 minuten stond er weliswaar een mooie 1-4 stand op het scorebord, maar deze uitslag werd niet zonder slag of stoot bereikt. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen ODB twee weken geleden, had Oliveo een weekend vrijaf gekregen. Doordeweeks werd er geoefend tegen Blauw-Zwart uit Wassenaar, ook deze wedstrijd wisten de blauw-witte zebra’s met 4-1 te winnen. Oliveo moest het vandaag doen zonder vaste krachten Van Adrichem, Paanakker en Kleij. Zij stonden op het moment van spelen op de piste in Oostenrijk. De opstelling was dus ietwat gewijzigd ten opzichte van twee weken terug.
Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort (Van Duinen), Brouwer (Van Bragt), Van Wichen, Woutersen, Jansen (Vloemans), Luscuere, Milolaza, Bentvelzen, Hoogland, Van der Pol.

Na enkele minuten werd duidelijk dat Oliveo het vandaag niet cadeau kreeg. De wedstrijd werd gespeeld op een zwaar, hobbelig veld en de spelers van Oranjeplein-Postduiven zochten direct de grens op. Scheidsrechter Mulder vond dit klaarblijkelijk niet erg, want de leidsman uit Den Haag liet erg veel doorspelen. Toch kwam Oliveo na 8 minuten spelen op voorsprong, een treffer die enigszins uit de lucht kwam vallen. Niels Bentvelzen verlengde een corner bij de eerste paal, waarna Dewi van Wichen bij de tweede paal knap kon binnenkoppen.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer, met wat kleine kansen aan beide kanten. Oranjeplein-Postduiven koos ervoor snel de lange bal richting hun spits te spelen. Trainer/speler Van Loenen had zichzelf een basisplaats als puntspeler gegeven, en fungeerde als kapstok van het Haagse aanvalsspel. Na een halfuur wist hij een lange bal knap te verlengen op zijn collega spits, die de bal over keeper Duijvestijn wist te werken. Na de gelijkmaker had Oliveo het moeilijk, waarbij te vaak duels niet werden aangegaan. Waar de spelers van Oranjeplein-Postduiven met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden speelden, ontbrak het bij de Oliveanen aan lef en de absolute wil om te winnen. Oliveo kreeg vlak voor rust nog een tegenvaller te verwerken; Didier Jansen moest met een enkelblessure afhaken.

Tijdens de rust hamerde De Mooij erop om met meer overtuiging te spelen en vooral geen ontzag te hebben voor de gastheren. Duels moesten gewonnen worden om de wedstrijd te laten kantelen. Na de thee verving Steven Vloemans de geblesseerd geraakte Jansen, waardoor Mark Milolaza voor de verdediging kwam te spelen.

In de tweede helft zagen de meegereisde supporters uit Pijnacker een heel ander Oliveo. Er werd gestreden voor iedere meter, het tempo ging omhoog en de spelers wisten elkaar makkelijker te vinden. Ook was de sluwe spits van Oranjeplein-Postduiven in de kleedkamer achter gebleven, iets wat gunstig uitpakte voor Oliveo. Na een uur spelen kwam de beloning voor het betere spel. De bal bleef na een corner liggen in de doelmond van de Hagenaars, waarna Vloemans met zijn linkerbeen fraai de 1-2 binnen schoot. Vanaf dit moment had Oliveo de controle over de wedstrijd en liet het de bal goed rondgaan. Achterin had het haar zaakjes goed op orde, er werd in de tweede helft geen kans weggegeven.

Het kleine beetje hoop wat de bewoners van Sportpark Madestein nog hadden, werd na 70 minuten aan diggelen geschoten door Hoogland, die de keeper passeerde na een goede aanval over rechts. Het slotakkoord was voor Bentvelzen, die de handen van het publiek op elkaar kreeg na een weergaloze goal. Hij pikte de bal net over de middellijn op, omspeelde drie verdedigers alsof ze er niet stonden en schoot overtuigend langs de doelman van Oranjeplein-Postduiven.

Al met al een terechte overwinning voor de Oliveanen, die zich na een slappe eerste helft uitstekend herstelden in de tweede helft. Het elftal van trainer De Mooij vindt zich na de zege in Den Haag terug op plaats 2, met evenveel punten als Full Speed. Volgende week zondag (1 maart) speelt Oliveo thuis op Sportpark De Groene Wijdte tegen De Ster. Aanvang van dit duel is 14.00 uur.