Zelf jam maken bij Avalex uit overrijp fruit

Zaterdag 17 oktober opent Avalex van 10.00 – 15.00 uur op de Schieweg 99 in Delft haar deuren. Jong en oud zijn welkom op deze dag vol activiteiten! Speciaal voor de open dag wordt het overlaadstation in Delft opengesteld voor bezoekers. Zo kun je zien wat er gebeurt met jouw huisvuil en de manier waarop Avalex het vervoert naar de eindverwerker. Er zijn leuke doe-activiteiten voor jong en oud en je hebt de unieke kans om een rondje mee te rijden op de vuilniswagen. DuurzaamheidsmarktOp de duurzaamheidsmarkt geven wij uitleg over het nieuwe inzamelen, een methode van inzamelen dat gescheiden weggooien stimuleert. Verder krijg je informatie over nieuwe technieken voor recycling van plastic, papier, textiel en glas.

Hergebruik
Soms is gescheiden weggooien niet de enige mogelijkheid, want als iets oud of kapot is kun je het ook laten maken. Neem daarom je oude kledingstuk of apparaat mee, zodat het Repair Café het kan repareren. Het Mobiele Naaiatelier zorgt ervoor dat een oud kledingstuk weer hip wordt, zodat het nog een hele tijd mee kan. De Kringloopwinkel geeft spullen een tweede leven. Neem een kijkje, wie weet vind je er wel iets heel bijzonders.

Voedsel
Elk jaar gooien we per persoon €150,- voedsel in de vuilnisbak. Zonde! Taste the Waste maakt lekker eten van voedsel wat bijna over de datum is. Smaakt het anders? Proef het zelf! Kinderen kunnen hier jam en appelmoes maken van (over)rijp fruit. Ook koffiedrap hoeft niet in de afvalbak te verdwijnen. Green Organic Recycles, laat zien dat je op koffiedrap oesterzwammen kan kweken. Zij maken daar hamburgers van, zeker de moeite waard om een hap in te zetten.

Kortom een dag vol leuke en educatieve activiteiten.