Revanche op De Ster zorgt voor eerste driepunter in derde periode

De 2e periode glipte Oliveo vorige week door de vingers. Full Speed ging er uiteindelijk mee aan de haal. Zo bleek een prachtige vrije trap in het directe duel tegen Full Speed, die het duel besliste een hele belangrijke. Niettemin heeft Oliveo nog steeds een prima uitgangspositie. De tweede plek op de ranglijst en de aanstaande derde periode bieden genoeg mogelijkheden op een periodetitel. Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Kleij (Remmerswaal), Milolaza (Van Adrichem), Luscuere, Vloemans, Van der Pol (Paanakker), Hoogland, Bentvelzen
Cadeautje = uitpakken 1
Tijdens de beginfase golfde het spel op en neer. Zowel Oliveo als De Ster kregen direct een goede mogelijkheid op een goal. Van der Pol kwam een teenlengte tekort en ook de linksback van De Ster wist zijn mogelijkheid niet tot goal te promoveren. Een fout van de Haagse keeper leidde de 1-0 voor Oliveo uiteindelijk in. Kleij kwam goed door over links en leverde een hoge voorzet af. De keeper verwerkte de voorzet niet goed en legde het leder zo klaar voor Hoogland. Die tikte de bal van ongeveer een meter tegen de touwen en dit betekende een vroege voorsprong voor Oliveo. Hierna kreeg Oliveo legio kansen op uitbreiding van de marge. Bentvelzen schoot helaas tweemaal net naast vanuit kansrijke positie.
Vakantieganger Paanakker moest al na ongeveer vier minuten invallen voor de gebleseerde Van der Pol. Ook de teruggekeerde Wessel Kleij begon in de basis

Heer en meester
Oliveo bleef het duel domineren gedurende de eerste helft. Na een goede aanval door het centrum liep Vloemans alleen op de keeper af. Zijn schot miste echter richting. Even later was het Milolaza die met een goed schot de keeper van De Ster testte. Die wist ditmaal wel zijn doel schoon te houden.
De verdediging van de blauw-witten gaf eigenlijk de gehele eerste helft geen krimp. De grootste mogelijkheid van De Ster kwam uit een vrije trap. Een scrimage voor de goal werd uiteindelijk ten einde gebracht door keeper Duijvestijn die de bal oppakte. Genoeg kansen maar weinig doelpunten al met al.

Cadeautje = uitpakken 2
Na rust bleven de verhoudingen ongeveer het zelfde. Oliveo dicteerde het spel en De Ster hield tegen. Ondanks het overwicht kreeg De Ster gelijk na rust een flinke mogelijkheid op de 1-1. Van Wichen speelde te kort terug op zijn doelman waardoor spits Bonsu van De Ster alleen op Duijvestijn af kon lopen. De sterke tor-macher miste echter van dichtbij waardoor de marge één bleef in het voordeel van Oliveo. Nadat de zebra’s van de schrik bekomen waren stond het plots 2-0.
Wederom een fout van Haagse zijde leidde dit doelpunt van Oliveo in. Milolaza profiteerde van een te korte terugspeelbal, nu dus aan de andere kant. Hij tikte met buitenkant links de bal langs de doelwachter van De Ster.

Doelpuntrijke eindfase
Nu Oliveo zo snel op 2-0 kwam leek de glans er wat af bij De Ster en Oliveo zag zich genoodzaakt om nog tweemaal te wisselen. Milolaza en Kleij hadden last waardoor Van Adrichem en Remmerswaal in het veld mochten komen. Ook De Ster wisselde veelvuldig. Of het nu kwam door de vele wisselingen of niet, de eindfase was zowel rommelig als vermakelijk.

Eerst liep Oliveo nog met twee prachtige goals uit naar een 4-0 tussenstand. Bentvelzen volleerde de bal knap tegen de touwen na een dito aanname op zijn voorhoofd. Even later was het Hoogland die zijn sterke lijf gebruikte om ruimte te maken. Zijn kanonskogel in de lange hoek was de keeper van De Ster te machtig en dit betekende de 4-0.
Helaas strafte De Ster in de eindfase twee foutjes van Oliveo genadeloos af. Bentvelzen gaf zijn directe tegenstander teveel ruimte bij een vrije trap. De linksback krulde de bal prachtig in de kruising. Even later werd Paanakker van de bal gezet door een middenvelder van De Ster waardoor Haagse spits Bonsu alsnog zijn gewilde treffer kon maken. De overwinning kwam niet meer in gevaar maar het was toch weer jammer dat de zebra’s in de eindfase twee goals moesten slikken. 4-0 staat uiteraard veel netter dan 4-2.