HET gezicht van Nootdorp is aan een facelift toe!

De Dorpskerk van Nootdorp is toe aan restauratie. Om het gebouw ook in de toekomst in goede conditie te houden, is nu onderhoud nodig. Omdat de kerk, de toren en het orgel officiële Rijksmonumenten zijn, is een deel van de renovatie al bekostigd uit subsidies. Het grootste deel van de benodigde financiële middelen, zo’n € 100.000, moet echter worden opgebracht door de protestantse wijkgemeente en allen die de Dorpskerk een warm hart toedragen. Op zaterdag 7 november is er van 10 – 18 uur een grote bazaar in kerkelijk centrum Nové, Dorpsstraat 13. Van alles is tegen spotprijzen te koop: van professioneel gebakken vis tot eigengemaakte producten, van oude LP’s tot bijna nieuw speelgoed voor kinderen. Ook is er een uitgebreid programma voor kinderen: er komt een poppenkastspeler, kinderen kunnen mee doen aan een wedstrijd doel schieten en nog veel meer.
Ook heeft de protestantse wijkgemeente de actie Draag je steentje bij! op touw gezet. Het is vooral de renovatie van de kerktoren waar veel geld mee gemoeid is. Die toren bevat ongeveer 25.000 stenen, en al het voegwerk tussen die stenen moet worden vervangen. We hopen voor elke steen een sponsor te vinden. Voor €2,- sponsort u één steen. Wie ‘een steentje bij wil dragen’ kan een donatie overmaken op NL43 RABO 0347 100589, t.n.v. Protestantse gemeente Nootdorp – Ypenburg.

Met deze acties hopen wij dit huis van hout en steen, waar door de eeuwen heen zoveel Nootdorpers heil, geborgenheid en onderkomen hebben gezocht, niet alleen voor de protestantse wijkgemeente maar voor de hele dorpsgemeenschap te behouden. Opdat het zo prachtige gezicht van de Dorpskerk in Nootdorp nog vele jaren als een vertrouwd herkenningspunt in ons midden blijft!