Minisymposium ‘Kracht van Aandacht’

Maatjesproject Jong Perspectief bestaat dit jaar 10 jaar en zij gaan dit vieren met een minisymposium op 9 oktober. Het zal gaan over het effect van het maatjescontact van jongeren tussen 6 en 24 jaar die om diverse redenen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Het doel is om jongeren beter te laten functioneren in het dagelijks bestaan en de zelfredzaamheid te vergroten.
Jong Perspectief doet dit door kinderen en jongeren één op één te koppelen aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken zij gedurende een jaar met elkaar op en ondernemen op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten.

Er wordt tijdens het minisymposium teruggeblikt met de maatjeskoppels van het eerste uur; wat heeft het maatjescontact bijgedragen aan hun ontwikkeling naar (jong)volwassenheid.

Impact maatjescontact
Drs. Kees Bakker, bestuurder Nederlands Jeugd Instituut, zal spreken over de Kracht van Aandacht en een panel bestaande uit beleidsmakers, verwijzers en vrijwilligers zal dit thema verdiepen en de interactie aangaan met het publiek. Het geheel wordt afgewisseld met culturele intermezzo’s, verzorgd door Jovel Entertainment die op ontroerende wijze het maatjescontact uit zal beelden.

Jubileumboek
Tijdens de middag wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd, een unieke uitgave met prachtige verhalen van de inmiddels volwassen geworden jongeren.

Het minisymposium zal plaatsvinden op vrijdag 9 oktober a.s. van 14.00 tot 16.30 uur in het CKC Zoetermeer, Leidsewallen 80. Deelname is nog mogelijk door te mailen naar info@jongperspectief.nl

Jong Perspectief is actief in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.