Vluchtelingen geïnstalleerd in sporthal de Viergang Pijnacker

Vanochtend om 08:00 is in Sporthal de Viergang in Pijnacker begonnen met het bouwen van de veldbedden voor de vluchtelingen die vanmiddag aangekomen zijn. Voor de rest is de sporthal in gereedheid gebracht voor het onderdak van de mensen voor de komende dagen. Een team van vrijwilligers was vroeg opgestaan om de bouw van de slaapplaatsen mogelijk te maken. Voor de één wat makkelijker dan voor de ander. Het Rode Kruis was aanwezig om te helpen.
Bij de ingang van de sporthal is met grote houten platen een afscheiding gemaakt. Dit is gemaakt voor de fitness en het zwembad van de Viergang, zodat deze gewoon toegankelijk blijven voor de leden en de gebruikers.

Het is een groep vluchtelingen die uit een opvang uit Brielle komt. Daar zijn ze de afgelopen drie dagen opgevangen. De opvang is daar goed verlopen en van die groep zijn er nu 150 mensen in drie bussen vanmiddag om 1430 uur in Pijnacker aangekomen. Het zijn vooral gezinnen, er zitten ook hele kleine kinderen bij, waaronder baby’s en peuters. Er werd eerder gevreesd door dorpsgenoten voor de komst van een grote groep alleenstaande mannen, maar die komen dus niet naar Pijnacker.

De aankomst van de vluchtelingen is heel rustig gegaan en al vrij snel na de aankomst konden mensen zich gaan installeren. Ze blijven maximaal 6 dagen in Pijnacker om vervolgens naar een asielzoekerscentrum te gaan buiten de gemeente.

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina