Speelgoedbank zoekt speelgoed voor jongens van 5 tot 16 jaar

Vorig jaar zijn Danielle en Kelly begonnen met de Speelgoedbank Pijnacker. Dat is een initiatief om speelgoed in te zamelen voor kinderen. ‘Welke keuzes wij als volwassenen maken, daar mag een kind nooit de dupe van worden. Een kind hoort in onze ogen kind te zijn’, aldus Danielle van de Speelgoedbank. Ze vervolgt: Het hoeft niet altijd door foute keuzes te zijn waarom een kind net even een handreiking nodig hebt in de vorm van Speelgoed. De kinderen van Danielle en Kelly hebben zelf te maken met een gebroken gezin, volwassen problemen, studerende ouder, werkloze moeder en kunnen moeilijk rondkomen. Zij schamen zich hier niet voor en hopen door hun eigen verhaal en Speelgoedbank Pijnacker het taboe te doorbreken. Er bestaan nog schrijnendere verhalen dan die van Danielle en Kelly en daar doen ze het voor! 
‘Wij oordelen niet waarom iemand bijv. in de schuldsanering, bijstand en dergelijke is gekomen. Baan verlies door ziekte/ongeval of economie, het wegvallen van een partner door scheiding of sterfte. Het hoeft niet altijd door foute keuzes te zijn waarom jij net even een handreiking nodig hebt’, aldus Kelly. 

Wil jij kinderen in onze gemeente helpen, zeker nu Sinterklaas en Kerst alweer volop in de winkels aangekondigd en verkocht wordt?

In de Gemeente Pijnacker alleen al op dit moment 40 grote gezinnen die gebruik maken van de voedselbank en De Speelgoedbank. Daarnaast staan er 250 mensen/gezinnen geregistreerd bij de Gemeente, alleen komen zij net niet in aanmerking voor de voedselbank. Denk aan vluchtelingen die hier woonachtig zijn of een jonge studerende moeder van een baby die noodgedwongen thuis moet wonen bij haar ouders.

Help de Speelgoedbank
Ze zoeken (tweedehands) schoon, compleet speelgoed. Speelgoed wat je zelf ook aan je kind of kleinkind nog zou geven. Met name voor jongens van 5 tot 16 jaar! 
Denk aan; Lego, Playmobiel, Knex, bouwstenen, stepjes, skateboards, skates, Barbies, auto’s, Nintendo spullen, visgerei, dart spullen, monster high, knutselwerk, spelletjes, kleine schoen cadeaus etc etc. 

De Speelgoedbank heeft ook de steun gekregen van de Pijnacker-Nootdorpse uitdaging, Annet Bilsen van Libitco en Gerben Kleijn van At your service.

Er is een grote inzameling met ook de hulp van vele vrijwilligers op 1 en 8 november van 12 tot 15 uur in Bibliotheek Pijnacker, Julianalaan 47.