Verdachten benzinediefstal bij Pijnacker aangehouden

In mei 2015 toonde de politie de beelden van twee mannen die werden verdacht van het tanken zonder te betalen langs de A13. De politie kreeg tips en kon het tweetal op 28 september aanhouden. Even na middernacht op 9 maart tankte een man langs de A13 ter hoogte van Pijnacker bij de Esso Ruijven. Na het tanken reed hij weg zonder te betalen. Op 15 maart gebeurde het nog een keer bij hetzelfde tankstation, toen tankte een andere man de auto vol. De verdachten stonden op de camerabeelden van het tankstation en werden eind mei getoond op politie.nl, Social Media en in de Metro. De politie kreeg vervolgens enkele tips over de identiteit van de mannen, ook via Meld Misdaad Anoniem.
De eerste verdachte werd op 28 september thuis aangehouden in Rotterdam. De tweede verdachte meldde zich die dag bij een politiebureau in Rotterdam.
De mannen worden er van verdacht dat zij samen in maart van dit jaar vier maal zonder betalen hebben getankt. Ook zouden zij diezelfde maand vier kentekenplaten hebben gestolen. Beide verdachten zijn met dagvaarding heen gezonden en moeten zich in januari voor de rechter verantwoorden.