Ik val op! door fietsverlichting

Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt in het donker. Goede fietsverlichting is dus noodzakelijk. Om deze reden voeren de Fietsersbond en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De landelijke campagne ‘Ik val op!’. Het doel van deze meerjarige campagne is het gebruik van fietsverlichting en reflectie te verbeteren om het aantal fietsongelukken te verminderen. De combinatie van communicatie en gericht politietoezicht moet het gebruik van fietsverlichting bevorderen.
In de praktijk blijkt dat automobilisten, bij slecht weer, een fietser zonder goede verlichting niet op tijd waarnemen. Hierdoor ontstaan onnodige verkeersongelukken. Zorg daarom voor goede en felle fietsverlichting, zodat u als fietser van verre goed zichtbaar bent! Meer informatie over fietsverlichting vindt u opfietsersbond.nl.

U riskeert een boete € 55,00 als u: Zonder brandend voor- of achterlicht rijdt in het donker, bij schemer of bij slecht zicht. Een lamp hebt die knippert, niet zichtbaar is, een verkeerde kleur heeft of op een verkeerde plek is vastgemaakt. Meer informatie over fietsverlichting vindt u op www.valopmetjefiets.nl