Kom naar de Beursvloer Pijnacker-Nootdorp

Bedrijven, organisaties en verenigingen die iets voor elkaar doen. Maar wel met gesloten beurzen. Dat is de gedachte achter de Beursvloer, die op donderdag 27 oktober voor het eerst wordt gehouden in Pijnacker-Nootdorp. Het initiatief ligt in handen van Bureau Vrijwilligerswerk en de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging; een lokaal bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. “Organisaties worden gesteund in hun doel en rol waardoor de leefbaarheid in Pijnacker-Nootdorp verder verbetert.”, aldus Birgit Snelleman van de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging.
Hoe werkt het? Op de Beursvloer handelt u in kennis, helpende handen, faciliteiten, materialen, creativiteit en contacten. U maakt dus gebruik van andere mogelijkheden dan geld om iets voor uw directe omgeving te betekenen. Er wordt gehandeld in vraag én aanbod en er worden samenwerkingsafspraken gemaakt in de vorm van een match.

Om eens wat voorbeelden te noemen van (mogelijke) matches die gemaakt gaan worden tijdens de Beursvloer: Karwei Delfgauw leveren (rest)materialen die DOEL Pijnacker-Nootdorp goed kan gebruiken voor de inrichting van een activiteitenruimte of de Hobbyclub De Doewat voor haar knutsel- en doe-activiteiten. Bieden o.a. Spring Marketing, OnsWeb en Aadwork diverse diensten aan voor de verbetering van de website en zichtbaarheid waar Cultuurimpuls Delfgauw, Kinderboeken- en Spellenbeurs en Stichting Vrienden van Zorgboerderijen BuitenGewoon heel erg mee geholpen kunnen zijn. Op het gebied van ondersteuning rondom social media en publiciteit in het algemeen zijn Telstar Uitgeverij, MijnGereedschapskist en Verita’s teksten mogelijk van dienst voor diverse stichtingen of verenigingen; zomaar een paar voorbeelden van ‘matches’ die gemaakt kunnen worden op de Beursvloer. “Het is de ideale manier om te netwerken en om elkaar te vinden. Op de Beursvloer kunnen alleen maar mooie dingen ontstaan”, vertelt Birgit Snelleman.

Brasserie de Brede Hoek in Nootdorp vormt op dinsdag 27 oktober van 16.30 tot 19.30 uur het decor van de Beursvloer. Een gezellige setting, een dynamische sfeer, een hapje en een drankje: de organisatie ziet het al helemaal voor zich. Om 17.00 uur wordt met een welluidende gongslag door wethouder Minderhoud de maatschappelijk Beursvloer geopend. Spreekstalmeester Manuela Bijl omlijst dit energieke evenement en houdt het aantal matches bij om de deelnemers te enthousiasmeren.

De Beursvloer in Pijnacker-Nootdorp blijkt nu al een groot succes te zijn. Het aantal aanmeldingen van bedrijven en maatschappelijke organisaties stromen binnen. Zoveel zelfs dat er een stop is voor maatschappelijke organisaties die met 40 al enorm mooie aanvragen hebben gecreëerd. Voor ondernemers zijn er nog enkele plekjes, ook daarvan zijn er bijna 40 aangemeld. Birgit Snelleman: “Voorbeelden van behaalde lokale matches zijn in een filmpje vastgelegd dat te zien is op www.pijnackernootdorpseuitdaging.nl. De ambitie is hoog en ligt voor dit eerste jaar op 125 matches.”

Veel maatschappelijke organisaties die meedoen aan de Beursvloer hebben de workshop ‘Goede Zaken” gedaan over hoe ‘anders denken’ geld oplevert!. Zij hebben handvatten gekregen hoe je met bedrijven kunt samenwerken om zo meer resultaat voor het werk te ontvangen, hetgeen beide partijen én de lokale samenleving ten goede komt.

Op dinsdag 27 oktober om 16.30 uur in Brasserie de Brede Hoek aan de Nieuwkoopseweg in Nootdorp. De deelname is gratis en ter inventarisatie van aanbod en vraag is aanmelding verplicht. Neem een kijkje op www.beursvloerpijnackernootdorp.nl of stuur een mailbericht naar info@beursvloerpijnackernootdorp.nl.