Open dag bij afvalverwerker Avalex

Op zaterdag 17 oktober opent Avalex, het reinigingsbedrijf van onder meer Pijnacker-Nootdorp zijn deuren. Speciaal voor de open dag wordt het overlaadstation op de Schieweg 99 in Delft van 10.00 tot 15.00 uur opengesteld voor bezoekers. Zo kan je zien wat er met je huisvuil gebeurd. Er zijn leuke doe-activiteiten voor jong en oud met een kans om een rondje mee te rijden op de vuilniswagen Op zaterdag 17 oktober opent Avalex, het reinigingsbedrijf van onder meer Pijnacker-Nootdorp zijn deuren. Speciaal voor de open dag wordt het overlaadstation op de Schieweg 99 in Delft van 10.00 tot 15.00 uur opengesteld voor bezoekers. Zo kan je zien wat er met je huisvuil gebeurd. Er zijn leuke doe-activiteiten voor jong en oud met een kans om een rondje mee te rijden op de vuilniswagen.
Op de duurzaamheidsmarkt geven medewerkers van Avalex uitleg over het nieuwe inzamelen, een methode van inzamelen dat gescheiden weggooien stimuleert. Verder krijgt u informatie over nieuwe technieken voor recycling van plastic, papier, textiel en glas.

Soms is gescheiden weggooien niet de enige mogelijkheid, want als iets oud of kapot is kun je het ook laten maken. Neem daarom je oude kledingstuk of apparaat mee, zodat het Repair Café het kan repareren. Het Mobiele Naaiatelier zorgt ervoor dat een oud kledingstuk weer hip wordt, zodat het nog een hele tijd mee kan. De Kringloopwinkel geeft spullen een tweede leven. Neem een kijkje, wie weet vind je er wel iets heel bijzonders.

Elk jaar gooien we per persoon voor 150 euro voedsel in de vuilnisbak en dat is zonde. Taste the Waste maakt lekker eten van voedsel wat bijna over de datum is. Smaakt het anders? Proef het zelf! Kinderen kunnen hier jam en appelmoes maken van (over)rijp fruit. Ook koffiedrap hoeft niet in de afvalbak te verdwijnen. Green Organic Recycles, laat zien dat je op koffiedrap oesterzwammen kan kweken. Zij maken daar hamburgers van, zeker de moeite waard om een hap in te zetten.