H.W. MESDAG BIJ HET HGOP IN PIJNACKER

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker (HGOP) organiseert op dinsdag 27 oktober a.s. een lezing over Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). Renske Suijver, Associate Conservator van het Van Goghmuseum in Amsterdam, spreekt dan over Hendrik Willem Mesdag als kunstenaar, verzamelaar en entrepreneur. De lezing vindt plaats in De Acker, Park Berkenoord 2 te Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Gratis voor leden, maar belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom (bijdrage 5 Euro).
Hendrik Willem Mesdag is vooral beroemd om het naar hem genoemde Panorama Mesdag in Den Haag. Maar Mesdag was veel meer: kunstenaar, collectioneur en ondernemer. Renske Suijver vertelt niet alleen over het leven en de kunst van Mesdag, maar ook over zijn verzameling en verzamelstrategieën, zijn rol als getalenteerd ondernemer en zijn vaardigheden als handelsman.

Door zijn breed vertakte netwerk, zowel nationaal als internationaal, en de slimme wijze waarop hij zijn rollen en belangen inzette, wist Mesdag een centrale positie in het culturele leven van zijn tijd te veroveren.
Meer informatie: www.hgop-pijnacker.nl.