Weergaloos jubileum maatjesproject Jong Perspectief

Stichting Jong Perspectief bestaat 10 jaar, alle reden om dit te vieren, terug te blikken en met elkaar te “beleven” of een maatjesproject datgene bereikt wat ze hopen, namelijk; jongeren een steuntje in de rug geven door ze te koppelen aan een maatje, zodat ze uiteindelijk sterker in hun schoenen staan. Een grote missie voor deze dinsdagmiddag, 13 oktober, in CKC Zoetermeer. Manuela Bijl, de dagvoorzitter, zorgde voor een vlot verloop van alle onderdelen. Dit was wel nodig omdat er veel aan Ymi Dekker en Diana Huurman werden geïnterviewd hoe Jong Perspectief 10 jaar geleden voorzichtig de Zoetermeerse bodem doorkruiste. Ook oud vrijwilligers kwamen aan het woord en een maatjeskoppel durfde het zelfs aan om te zingen voor het publiek. De krachtige film die de werkwijze van Jong Perspectief in beeld brengt bezorgde vele aanwezigen een brok in de keel.
Maak je groot, maar houdt het klein
Een panel van beleidsmakers, verwijzers en vrijwilligers gingen n.a.v. de lezing van Drs. Kees Bakker (bestuurder van het Nederlands Jeugdinstituut) over het thema ‘De Kracht van Aandacht’ met elkaar in discussie over een aantal pittige stellingen. Deze diepgaande discussie bracht nieuwe inzichten en Kees Bakker vatte dit o.a. samen met; “Maak je groot, maar houdt het klein”.
De kracht van een maatjesproject bewijst zich door een goede organisatie die mensen met elkaar verbindt zodat een jongere zich op een veilige en laagdrempelige manier kan ontwikkelen in zijn of haar directe leefomgeving.

Jubileumboek
Het publiek werd tussendoor getrakteerd op optredens van Jovel Entertainment die het project ook een warm hart toedraagt. Symbolisch maar vooral ludiek overhandigde zij het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘De kracht van aandacht’ aan oprichtster Ymi Dekker.

Zinvol
Een inspirerende maar zeker ook ontroerende middag omdat het vooral bevestigde dat ieder kind aandacht nodig heeft en Jong Perspectief hier alweer 10 jaar vele steentjes aan bijdraagt!

Wilt u meer weten over dit zinvolle maar vooral leuke vrijwilligerswerk dan is een bezoek aan de website zeker de moeite waard; www.jongperspectief.nl
Veel jongeren zoeken nog een maatje. Wellicht iets voor u?!