Genomineerde Paul van Vliet Award uit Pijnacker bekend

Actieplan voor Kids is genomineerd voor de Paul van Vliet Award 2015. De award, een initiatief van Unicef en de Efteling, is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. De genomineerde is gekozen uit veertig aanmeldingen. Een jury bestaande uit onder meer UNICEF ambassadeur Paul van Vliet kiest op 4 november in de Efteling de winnaar. Deze krijgt een geldprijs van 10.000 euro voor de uitvoering van zijn project. Actieplan voor Kids uit Pijnacker ontwerpt in samenwerking met artsen medische gebruiksaanwijzingen op maat voor chronisch zieke kinderen. De actieplannen worden geschreven in kindertaal ondersteund door pictogrammen. Angst en onzekerheden bij kind en ouders worden weggenomen doordat in één oogopslag duidelijk is hoe te handelen bij een medisch noodgeval.

Aan de hand van korte presentaties door vijf genomineerden op woensdag 4 oktober in de Efteling, beslist jury wie de award en geldprijs mee naar huis mag nemen. Olaf Vugt, lid Raad van Bestuur van de Efteling, zit in de jury, samen met UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi, hoogleraar kinderrechten Ton Liefaard en Dijana Panic, lid van het jongerenpanel van UNICEF.

De Paul van Vliet Award
De Paul van Vliet Award is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland. De prijs geeft invulling aan de oproep van de VN-kinderrechtenorganisatie om samen te bouwen aan een betere wereld voor kinderen. Elke Nederlandse organisatie die zich inzet ter verbetering van de positie van één of meerdere kinderen in Nederland, kan meedingen naar de award. De Efteling is mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award omdat ze vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken.