Een Idylle in Pijnacker-Zuid, helpt u mee?

Wethouder Jaap van Staalduine opent op 23 oktober om 15.00 uur de Idylle op het braakliggend terrein aan de Klapwijkseweg bij metro Pijnacker-Zuid. Dit is een bloemrijke plek voor het behoud van vlinders en bijen. De wethouder zaait een eerste handje zaadmengsel en onthult informatieborden. Daarna is het aan vrijwilligers om de hele plek in de zaaien. Helpt u ook mee? Iedereen is welkom om mee te helpen. Met elkaar zorgen we ervoor dat de plek zich kan ontwikkelen in een kleurrijke plek voor vlinders, bijen en mensen! Vrijwilligers kunnen zich melden om 15.00 uur bij de Klapwijkseweg.

Wat is een Idylle precies?
De Idylle is een bloemrijke plek voor vlinders, bijen en andere insecten. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met vrijwilligers Idylles aan voor het behoud van vlinders en bijen. Vlinders en bijen hebben het moeilijk, omdat er in Nederland steeds minder bloemrijke plekken zijn. Dit is ook één van de redenen waarom de gemeente Pijnacker-Nootdorp begin volgend jaar het bijenconvenant gaat ondertekenen

Idyllische plek in aanleg
De Idylle is nu nog geen Idyllisch plekje. Het terrein bestaat voornamelijk uit gras. Wel liggen er al takkenrillen en boomstronken. Deze bieden insecten een beschutte plek om te rusten en te zonnen.

Door de Idylle wordt een pad gemaaid, zodat je erdoorheen kunt lopen en optimaal kunt genieten van de bloemen en insecten.