Oliveo breekt niet door muur Hoekpolder

Zondag speelde Oliveo uit bij Hoekpolder, waarvan thuis relatief makkelijk werd gewonnen. Zowel Oliveo als Hoekpolder waren gebrand op een goed resultaat: Hoekpolder vecht tegen degradatie en Oliveo doet mee om de bovenste plaatsen. Oliveo was 90 minuten oppermachtig, maar wist geen goal te maken tegen Hoekpolder dat er werkelijk alles aan deed om de schade beperkt te houden. Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Adrichem, Van Wichen, Kleij, Jansen, Luscuere, Paanakker (Van Ruijven), Bentvelzen, Hoogland, Vloemans
De wedstrijd begon nog hoopvol. Hoekpolder zakte in en Oliveo probeerde via combinatiespel de voorwaartsen te vinden. Het veld en de bal waren stroperig waardoor er van echt snel combinatievoetbal überhaupt geen sprake was. Alsof de thuisclub op een warme zomerdag vergeten was het gras te maaien, zo deed het veld aan. Voor de gelegenheid was er ook een Derbystar (skippy) bal afgestoft om normaal voetbal nog iets lastiger te maken.

Oliveo werd voor het eerst gevaarlijk uit een corner. Jeffrey Paanakker sneed aan en Dewie van Wichen kopte de bal op het doel af. Helaas kopte hij de bal tegen Niels Bentvelzen aan die zich nog voor het doel bevond. Nog geen goal dus. Even later was het Robin Hoogland die van dichtbij mocht uithalen. Zijn inzet vond ook geen goal.
Hoekpolder stelde daar bar weinig tegen over. Het meest kenmerkende moment van het spel van Hoekpolder was na ongeveer 30 minuten toen een supporter van Oliveo de bal tegen zijn hoofd geschoten kreeg. Hoekpolder peerde elke bal naar voren en bereikte het doel van Oliveo alleen tweemaal via een vrije trap vanaf 25 meter. Nadat Oliveo nog twee kansen had gekregen waarbij de bal eenmaal door het vijf-metergebied rolde was het plots al rust.

Geen paniek, gezien het overwicht zouden de goals in de tweede helft wel volgen….

De tweede helft probeerde de blauw-witten via lange passes beter gebruik te maken van de geboden ruimte aan de zijkanten van het veld. Bentvelzen en Vloemans wisten hun directe tegenstander maar mondjesmaat te passeren. De sporadische momenten dat de achterlijn gehaald werd volgde er een voorzet die niet aankwam.

Toch kregen de zebra’s wederom enkele riante mogelijkheden. Guy Luscuere zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal rollen. Even later schoot hij van dichtbij over na een knappe actie. Nog steeds geen goal dus. De tijd begon nu toch echt te dringen.
Hoekpolder deed er ondertussen nog steeds alles aan om Oliveo uit het spel te krijgen. De dienstdoende arbiter wist zich er ook geen raad mee. Om de vijf minuten lag er een speler van Hoekpolder op de grond en flinke overtredingen werden ook niet geschuwd. Hoekpolder zag viermaal geel waarvan er één dubbele boeking resulteerde in een rode kaart voor de aanvoerder van de Rijswijkse ploeg. Onder luid gevloek en getier ging deze naar de kant, al scheldend op zijn trainer omdat hij al eerder had aangegeven dat hij gewisseld wilde worden. Alsof hij wilde zeggen; zie je wel, nu ben ik geschorst.

Toen Oliveo even later via Niels Bentvelzen op weg leek naar de 0-1 floot de scheidsrechter plots af voor een overtreding. Wessel Kleij werd vlak nadat hij Bentvelzen alleen op de keeper af stuurde, hard geraakt door de rechtsbuiten van Hoekpolder. Doordat de scheidsrechter het voordeel niet afwachtte kon Oliveo wederom niet tot scoren komen.

Laatste kansen waren er voor Hoogland. Eerst mocht hij aanleggen vanaf ongeveer tien meter. Helaas vond zijn inzet wat spelers op de weg naar het goal. Even later vergat hij af te geven op Kleij nadat hij zich via een sterke actie bij de achterlijn bevond.

Het onmogelijke gebeurde toch, ondanks vier a vijf prima mogelijkheden scoorde Oliveo niet. Het spel was niet om over naar huis te schrijven, dat staat buiten kijf, maar toch, de gemiste kansen braken Oliveo op in de wedstrijd tegen het onsportieve Hoekpolder.

Als, als, als… helaas maar één punt voor Oliveo vandaag. Dat gegeven werd nog meer frustrerend toen de uitslagen van de concurrenten binnen druppelden. Laakkwartier speelde gelijk tegen Wippolder en Full Speed verloor van Oranjeplein Postduiven. De zebra’s hadden dus uitstekende zaken kunnen doen vandaag.

Onder het motto; ‘deze uitwedstrijd zit er ook weer op en iedereen is fit gebleven’ werden de (spreekwoordelijke) wonden gelikt. Volgende week is Oliveo vrij waarna er over twee weken weer met frisse moed wordt gevoetbald, thuis tegen REMO. Ondanks het vervelende gelijke spel blijft de schade beperkt en doet Oliveo gewoon nog volop mee in 3C.