Bill and his Hawaiians: Onder wuivende palmen

Op zondagochtend 8 november om 11.00 uur wordt het tropisch warm in Rotterdamse De Doelen want dan komen Bill and his Hawaiians. ”Wij brengen de Hawaiiaanse muziek op een leuke aanschouwelijke manier ten gehore, precies zoals de Kilima Hawaiians onder leiding van Bill en Mary Buysman dat deden met hun show ‘Onder wuivende palmen’. Uiteraard zult u de bekende succesnummers van de Kilima’s herkennen en misschien wel meezingen”, aldus Bill Baker, alias Wim Zweekhorst. Iedereen luisterde vroeger naar de radio waar de Kilima’s tot in de jaren tachtig vele uitzendingen verzorgden. Zo ook Wim Zweekhorst, bekend onder de naam Bill Baker als leider van de Bill Baker’s Big Band. Enthousiast over de klanken van deze Hawaiiaanse band heeft hij eenzelfde formatie samengesteld met ervaren muzikanten uit de Nederlandse Hawaiian wereld.
Natuurlijk horen daar ook Hula danseressen bij en die zijn er dan ook, dansgroep TIARE NO PACIFICA o.l.v. Maeva Kaya! Al vele malen heeft Maeva Hawaii bezocht en daar de huladans bestudeerd. De danseressen beelden de tekst van de liedjes uit, let eens op hun “Lovely hula hands”.

Wim Zweekhorst: “U waant zich terug in de tijd en kunt opnieuw, of alsnog, van de Hawaiiaanse muziek komen genieten. Onze slogan voor deze november maand luidt dan ook: “Put some aloha in your life”.