Avalex renoveert containers

Eerder vandaag berichtte we over de nieuwe containers van Avalex die geplaatst zouden zijn in Pijnacker-Nootdorp. Eerlijk Alternatief vond het vreemd dat Avalex toch al containers vervangen om plastic in te zamelen. Op het bericht van Feel Good Radio heeft Ina Mantjes van Gemeentebelangen contact opgenomen met Avalex. Zij hebben nu een bericht op hun site geplaatst met uitleg. Daarin staat dat één keer per jaar alle wijkcontainers (zowel de bovengrondse als de ondergrondse) in alle Avalex gemeenten reinigt. Daarnaast renoveren ze containers; containers worden voorzien van nieuwe stickers en opnieuw gespoten.
Na renovatie zijn de containers voor iedereen schoon en aantrekkelijk om te gebruiken. Momenteel is Avalex ook in Pijnacker-Nootdorp bezig met het renoveren van de containers voor plastic verpakkingsafval.

Het renoveren van de containers gebeurt niet op de locatie waar ze staan. Daarom plaatsen ze tijdelijk een andere container. Na terugplaatsing voldoen alle containers voor plastic verpakkingsafval weer aan de juiste vereisten en certificeringen. Bovendien zien ze er weer schoon en fris uit!

Fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen: ‘Ik vraag me af of Eerlijk Alternatief nu zelf niet een beetje op de zaken vooruit loopt.’

Avalex benadrukt dat er geen beslissingen worden genomen alvorens de gemeenteraad een keuze heeft gemaakt over de te varen koers.

Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief vind het een vreemde gang van zaken. In de hele gemeente zijn nieuwe containers geplaatst. ‘Als je goed op de centjes moet letten en gaat renoveren zet je toch geen spliksplinternieuwe containers neer.’ In de hele gemeente zijn nieuwe containers neergezet. Aangezien het een samenwerkingsverband is met de gemeente, is het in ieder geval bijzonder te noemen dat de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht van deze renovatie. ‘Ik hoop dat Avalex gelijk heeft.’, aldus van de Gevel.