Speelgoedbank actief voor minderbedeelde kinderen in Pijnacker-Nootdorp

Sinds 2014 zijn drie dames uit Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw aan de slag gegaan om kinderen uit de eigen gemeente die anders geen cadeautjes zouden krijgen, toch een leuke Sinterklaas en Kerst te bezorgen. Ook een kinderverjaardag mag niet uit geldgebrek zonder cadeautjes zijn. Door: Ankie Schrijvers
De initiatiefnemers Kelly Kleinis, Danielle Stotijn spreken uit eigen ervaring. Als alleenstaande moeders moeten zij hun kinderen te veel ontzeggen door geldgebrek.” Hoe zal een kind zich voelen als je moet zeggen, dat de uitnodiging voor feestje van een klasgenootje niet door kan gaan want mamma heeft geen geld om een cadeautje te kopen voor de jarige? Dat wil je gewoon niet!
Hierdoor ontstond het idee om in onze eigen gemeente een speelgoedbank op te zetten. Met groot succes: in 2014 kon De Speelgoedbank rond Sinterklaas en Kerst veel van deze kinderen leuk speelgoed laten uitkiezen.”

Dit jaar houdt de Speelgoedbank ook weer een inzameling op de zondagmiddagen
1 en 8 november van 12 tot 15 uur. De bibliotheek heeft haar ruimte ter beschikking gesteld en daar zijn ze heel dankbaar voor. Op de foto is te zien hoeveel er al in korte tijd is verzameld met assistentie van de extra vrijwilligers Marianne van Winden en Gabrielle Wijtman. De laatste is aanwezig voor de De Uitdaging uit Pijnacker-Nootdorp waar De Speelgoedbank deel van uitmaakt.
Het speelgoed wordt ingezameld voor kinderen uit Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede die hiervoor in aanmerking komen. De ouders krijgen hiervan bericht.

Speelgoed in goede staat

In twee vitrinekasten staan voorbeelden van speelgoed dat nog heel goed bruikbaar is wanneer het heel, schoon en compleet is. Zoals je het zelf nog als cadeautje zou willen geven aan een familielid.
Terwijl Feel Good Radio een bezoekje bracht werden er veel leuke items binnen gebracht.
Waaronder een mand vol fantastische verkleedkleren, een doos vol kinderboeken en een mand met leuk jongensspeelgoed.

De Speelgoedbank heeft een vaste opslagruimte aangeboden gekregen bij een bedrijf op De Boezem. Een deel van de ruimte wordt nu al gebruikt om het verzamelde speelgoed te bewaren en uit te geven op van tevoren aangekondigde data.
De gezinnen met kinderen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen hiervan bericht via de gemeente en de voedselbank.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina