Kom in de kas, tuinbouw is boeiend

Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 is het weekend Kom in de Kas. Dan kunnen burgers kennis maken met de Nederlandse glastuinbouw in Oostland. Enthousiaste groente-, bloemen- en plantenkwekers en hun medewerkers laten aan de bezoekers zien hoe de schoonste producten ter wereld tot stand komen en welke technologische wondertjes daaraan meewerken. De glastuinbouwsector is een boeiende sector die de moeite van het ontdekken waard is. De glasgroentesector (Dutch Produce Association (DPA)) en de sierteeltsector (partnerschap FloraHolland) dragen zelf financieel bij aan het evenement. Daarnaast hebben de huidige hoofdsponsors Rabobank, Interpolis en Bayer CropScience hun ondersteuning weer toegezegd en kan de organisatie van start gaan.
De Nederlandse glastuinbouw is niet zomaar een sector, het is een boeiende sector en een topgebied voor de Nederlandse economie. De combinatie van bedrijvigheid en innovatie maakt een bezoek aan de kas interessant, leerzaam en enerverend. Want waar anders is automatisering, robotisering en technologische ontwikkeling van zo dichtbij te ervaren? Voor iedereen, jong en oud heeft de sector iets te bieden. Voor de jeugd is het interessant om te zien hoe dat lekkers en die mooie planten en bloemen in de kas groeien en bloeien. Voor de jongeren is de tuinbouw aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden qua arbeidsplaatsen en de ouderen laten zich verrassen door het verhaal achter het product.
Over Kom in de Kas Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In het weekend van 2 en 3 april 2016 openen ruim tweehonderd glastuinders hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De landelijke kick off van het evenement is op donderdag 31 maart bij Bunnik Vriesea’s in Kudelstaart. Samen met regio Aalsmeer wordt een boeiend spektakel neergezet. Op afspraak is het mogelijk om al eerder met een groep een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook en Twitter.