HGOP jubileert met lezing door Fik Meijer over de oudheid

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker (HGOP) bestaat dit jaar 55 jaar en organiseert op maandag 30 november a.s. een bijzondere lezing door professor dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer, emeritus-hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn lezing is getiteld ‘De oudheid is nog niet voorbij’. De lezing vindt plaats in De Acker, Park Berkenoord 2 te Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur Gratis voor leden, maar belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom.
Fik Meijer schreef vele boeken over de klassieke oudheid en is regelmatig op televisie te zien, o.m. in De Wereld Draait Door. Dankzij Fik Meijer en zijn populaire boeken komen elk jaar enkele tienduizenden lezers in contact met de Grieks-Romeinse Oudheid.
Fik Meijer weet in een unieke combinatie van deskundigheid, enthousiasme en welbespraaktheid zijn toehoorders in de ban van de oude geschiedenis te brengen. In al zijn boeken laat hij zien dat de oudheid nog niet voorbij is. Sociale kwesties waarvan wij denken dat ze bij de moderne maatschappij horen, bestonden ook al in de oudheid. Geschiedenis is nooit voorbij.

Vooral de laatste jaren schrijft Fik Meijer voor een groot publiek en verschenen verschillende boeken van zijn hand, o.a. over keizers, gladiatoren, antieke scheepvaart, de Olympische Spelen en de Middellandse Zee.
Boekhandel Van Atten is aanwezig en verkoopt boeken van Fik Meijer. U kunt deze in de pauze en na afloop door hem laten signeren.

Meer informatie: www.hgop-pijnacker.nl.