Burgemeester Ravestein doet prijsuitreiking tekenwedstrijd

Bijna 200 kinderen uit de groepen 7 en 8 van basischolen de Triangel en de Meander in Delfgauw deden mee aan de Peace Poster Contest van 2015-2016. Deze wordt al jaren georganiseerd door Lions Club International en deze tekenwedstrijd voor de beste vredesposter wordt in de finale internationaal.
Door: Ankie Schrijvers

Lions Club Pijnacker-Nootdorp organiseerde deze ronde in Delfgauw, waar de genoemde scholen aan mee hebben gedaan.Het thema is ‘Met elkaar de vrede beleven.’

De jury beoordeelde alle tekeningen volgens de internationale regels die Lions Club International heeft opgesteld, dus niet alleen of een tekening mooi is, maar ook of deze geschikt is om er een poster van te maken. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Burgemeester Francisca Ravestein reikte zes prijzen uit aan leerlingen van de Triangel en de Meander van groep 7 en 8.
De mooiste en beste tekening werd gemaakt door Leona van Kempen (11 jaar) uit klas 8a van De Meander. De burgemeester overhandigde haar een toepasselijke prijs: een doos met 24 Bruynzeel kleurpotloden met extra mogelijkheden.

De tekening van Leona gaat door naar de nationale ronde in Nederland waar zeven districten aan meedoen. Een landelijke jury gaat beoordelen welke tekening door mag naar de internationale ronde.
Van de zeven districtswinnaars wordt er éen winnaar gekozen die een week naar de internationale ronde in Amerika mag gaan, samen met de ouders.
Van de tekening die dan wint, worden de posters gemaakt.