Eerlijk Alternatief: Wethouder Melzer (VVD) luistert niet

Ondanks toezegging aan de raad heeft er nog geen gesprek met bewoners plaatsgevonden over bruggetjes met sloopnominatie.
Eerlijk Alternatief is hier verbolgen over. Wethouder Melzer nam geen actie totdat hij twee keer gemaand werd. Hij zal in overleg gaan met omwonenden over de te slopen bruggetjes en steigers. Fractievoorzitter Hanneke van de Gevel van oppositiepartij Eerlijk Alternatief had vorige week de VVD-wethouder terug naar de tekentafel gestuurd met het voorstel om negen bruggen en steigers te slopen:

“Ik heb vorige week, na de inspraak van vele omwonenden, al aangegeven dat wethouder Melzer in gesprek moest met belanghebbenden. Wij vinden dat je het niet kan maken dat bewoners niet betrokken worden in hun leefomgeving als de gemeente de mond steeds vol heeft van ‘burgerparticipatie en maatschappelijke dialoog’. De wethouder zou dat doen en hij zou ook het een en ander terugkoppelen, zo zegde hij toe.

Donderdag 12 november zat de tribune weer vol met bewoners, maar de wethouder was nog niet in gesprek geweest met deze bewoners. Hij zei dat hij dat wel wilde doen, maar pas als het besluit was genomen. Eerlijk Alternatief is het niet niet mee eens. ‘Het kan toch niet zo zijn dat men pas in gesprek gaat als het kalf verdronken is?, aldus Van de Gevel. Ze kreeg bijval van de hele raad. Wethouder Melzer bleef echter wel bij zijn standpunt.

Uiteindelijk nam hij zijn stuk in de loop van de vergadering toch terug. Van de Gevel vervolgt: ‘We zijn benieuwd of hij nu wel luistert naar de raad en omwonenden.’

De bruggen en steigers die niet op de planning staan om te vervangen, zijn:

Pijnacker: De houten brug bij het Baken, de houten brug bij de Zuiderstraat, twee steigers bij de Loete en de steigers bij de Rietsingel en de Kolk.

Delfgauw: De steiger bij de Hollandsche Tuyn

Nootdorp: De stalen brug bij de Meidoornlaan.

Deze komen dan te vervallen. Eerlijk Alternatief is benieuwd hoe de bewoners in Delfgauw en Nootdorp op deze ontwikkelingen hebben gereageerd en of zij überhaupt weten wat er staat te gebeuren. Eerlijk Alternatief vraagt hen dan ook te reageren via Hanneke@eerlijkalternatief.nl.