Kinderen ontbijten samen met burgemeester Ravestein

Op donderdag 12 november heeft groep 8 van de Prinsenhof uit Pijnacker samen met burgemeester Francisca Ravestein ontbeten in het gemeentehuis.
In deze week van het Nationale Schoolontbijt onderstrepen zij hiermee het belang van een gezond ontbijt In de week van het Nationale Schoolontbijt ontbijten ruim 50.000 kinderen van zo’n 2500 basisscholen samen. In 225 gemeenten schuiven burgemeesters bij deze ontbijten aan, waaronder burgemeester Ravestein. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.
Donatie aan Linda.Foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Ravestein symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Linda.Foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee zij boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

De leerlingen uit groep 8 nemen de cheque met een bedrag van € 500,- in ontvangst.
Het Nationaal SchoolontbijtHet Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.