Presentatie Tineke Rensen bij boekhandel Van Atten

Vrijdag 20 november om 19.30 uur geeft Tineke Rensen een gratis presentatie bij boekhandel Van Atten, Emmapark 110 in Pijnacker. In haar boek ‘Geef je concurrenten het nakijken’ behandelt Rensen de 8 belangrijkste thema’s waarop ondernemers steken laten.“Hierdoor maken ondernemers te vaak keuzes die gebaseerd zijn op onvolledige kennis. Met soms desastreuze gevolgen”, zegt ze. Ingehuurde specialist wordt onvoldoende aangestuurd Tineke Rensen reist de hele wereld over om te leren van talrijke ondernemende miljonairs. Zo houdt zij haar ondernemerskennis up to date. Deze kennis deelt zij tijdens haar inspirerende en motiverende lezingen voor ondernemers en in dit boek. “Ondernemen gaat vaak over de juiste kennis inhuren op het juiste moment”, hoort Rensen veel ondernemers in Nederland zeggen. “Toch ben je als ondernemer een betere sparringpartner als er een bepaalde basiskennis van heel veel verschillende zaken aanwezig is, zodat de juiste instructies kunnen worden gegeven aan ingehuurde specialisten”, aldus Rensen.
Als voorbeeld noemt Rensen het inhuren van een boekhouder. Deze doet normaliter niet meer dan van hem/haar wordt gevraagd. Als de ondernemer de cijfers van het bedrijf onvoldoende kan interpreteren of niet weet hoe deze cijfers omgezet moeten worden naar maandtargets, dan vindt Rensen dat het tijd wordt om in deze kennis te investeren. Online Leeromgeving bij het boek Het boek geeft deze specifieke kennis op veel verschillende vlakken van het ondernemerschap. Via voorbeelden uit Rensen’s eigen ondernemerscarrière, geïnterviewde experts en casussen van haar klanten, leest de ondernemer snel door het boek heen. Bij het boek hoort ook een online leeromgeving voor diegenen die met de content van het boek aan de slag willen gaan.

Ondernemer investeert niet in eigen ontwikkeling Volgens Rensen is de ondernemer zelf, de grootste asset van het bedrijf, hoewel deze daar zelf vaak anders over denkt. “In Nederland mag je jezelf immers niet op de borst kloppen”. “Veel Nederlandse ondernemers investeren niet in zichzelf. 49 % geeft aan geen tijd te hebben, 43 % ziet geen toegevoegde waarde. In totaal dus 92 %! (Zie bronvermelding: “Het kleinbedrijf, grote motor van Nederland”) Ondernemers investeren vooral in machines, materialen, panden, personeel, partnerschappen en andere zaken. Rensen merkt dagelijks dat ondernemers het veel te druk hebben. Ook ziet zij een grote mate van eigenwijsheid die in haar ogen uiteraard noodzakelijk is om te kunnen ondernemen, maar die ook tegen de ondernemer kan werken als het gaat om het zoeken en aanvaarden van hulp.

Ondernemen leer je door vallen en opstaan is een veelgehoorde kreet. Rensen bestrijdt dit niet, wel vind ze dat ondernemers veel minder hoeven te vallen als ze in zichzelf investeren en/of eerder hulp inroepen. “De tijd nemen om zelf te leren en het geld daarvoor vrijmaken, rendeert zolang als de ondernemer onderneemt. Deze opgedane kennis blijft tot in lengte van dagen beschikbaar en kan steeds weer opnieuw worden ingezet om het bedrijf te laten groeien. Deze kennis wordt nooit afgeschreven aldus Rensen. “Een slimme ondernemer investeert in zichzelf”, is het belangrijkste inzicht dat Rensen ondernemers mee wil geven.

Tineke Rensen, auteur, ex-topsporter en ondernemerscoach
Tineke Rensen startte op haar 25e met een typemachine en wonend in een stacaravan, haar eerste bedrijf. Haar meest succesvolle, internationale bedrijf, verkocht ze in 2011. Sindsdien richt ze zich met haar bedrijf PowerEvents op de groei van bedrijven t/m 25 man personeel. Voor ondernemers is zij sparringpartner, coach en leraar. Zij is in 1998 uitgekozen tot beste vrouwelijk ondernemer van Zuid Holland. Zij was topsporter en lid van 2 nationale sportteams, freestyle kayakken en freestyle buckel-skiën. Bij het kajakken behoorde zij tot de Europese top en zij werd Nederlands kampioen. Zij komt nu met het boek ‘Geef je concurrenten het nakijken’, dat aangeeft op welke 8 aspecten de ondernemer steken laat vallen. www.geefjeconcurrentenhetnakijken.nl