Op woensdag 18 november gaf wethouder Jaap van Staalduine het startsein voor het regionale energieloket in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
De wethouder was aanwezig bij de mobiele showroom van de Woonwijzerwinkel waarin de nieuwste duurzame uitvoeringen te zien waren om woningen te isoleren in de muren, vloeren, en daken. Daar kan zelfs een groene bedekking op die niet alleen isoleert, maar ook flora en fauna aantrekt op de daken. Wethouder Jaap van Staalduine deelde de folders uit van de Woonwijzerwinkel die een objectief advies op maat kan geven. Deskundig en passend bij de individuele woning en bijbehorend budget.
Dat kan gaan over bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler maar ook vloerisolatie.
Op www.woonwijzerwinkel.nl/pijnacker-nootdorp kunt u lezen hoe u advies kunt aanvragen over het duurzaam maken van uw woning.
Het regionale energieloket vervangt het gemeentelijke energieloket Energiek Pijnacker-Nootdorp. “Het regionale energieloket biedt meer service en gemak aan u als inwoner”, aldus wethouder Jaap van Staalduine. “De Woonwijzerwinkel heeft de nieuwste informatie en producten over energiebesparing. Ook is het loket bemand met professionals, zodat u er direct terecht kunt met vragen over duurzame oplossingen aan uw woning. Bovendien is er in dit energieloket ook ruimte voor projecten en ideeën van inwoners en ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp. Het biedt dus twee vliegen in één klap.”
Gemeentelijk advies blijft
Wethouder Van Staalduine benadrukt dat met het regionale energieloket onze gemeentelijke acties doorlopen. “Ook nu nog kunnen inwoners een gemeentelijk gesubsidieerd advies aanvragen. Bij het gemeentelijk advies komt een energieadviseur bij u thuis langs. Daar bekijkt hij alle mogelijkheden van energiebesparing voor uw woning en geeft aan wat het u oplevert en wat het kost. Zo voorkomt u een verkeerde beslissing en neemt u de voor u juiste maatregelen.”
Huurwoningen zijn ook in beeld
De wethouder beantwoordde ook vragen van inwoners die een huurwoning hebben en wat zij kunnen doen aan een minder zuinig onderdeel van de woning.
Een inwoonster uit Pijnacker Zuid (wijk Koningshof) vertelde dat er in de schuur een verwarmingsplaat zit die ze niet kan afsluiten, maar die wel het water in het totale verwarmingssysteem in het huis afkoelt, vooral in de winter. Ze wil graag van die verwarminsplaat af. De wethouder antwoordde dat de gemeente afspraken heeft gemaakt met Rondom Wonen dat er energie bespaard moet kunnen worden en dat de verhuurder hieraan moet bijdragen.
Dit geldt in alle situaties: heeft u een huurhuis en is er iets niet in orde met de isolatie of dat energievoorziening beter zou kunnen, wacht niet af tot de verhuurder actie onderneemt. U mag zelf ook contact opnemen met de verhuurder om hierover een gesprek aan te gaan. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14015.