Sinterklaas wordt verliefd in heerlijke familievoorstelling

Wat er gebeurt als een toverdrankje terecht komt in de chocomel van Sinterklaas? Dan loopt de zaak helemaal uit de hand! In de inpakhal loopt alles in de soep, de Sint loopt met zijn hoofd in de wolken en alle Pieten zijn in de war. Een geweldig thema voor een heerlijke familievoorstelling, dit en volgend weekend in theater Cultura in Nootdorp. Kinto, de kinderafdeling van toneelvereniging Het Voetlicht, geeft vier uitvoeringen van de voorstelling ‘Sinterklaas en het liefdestoverdrankje’.Een Sinterklaasvoorstelling voor het hele gezin, dat is een traditie bij het voetlicht, zegt bestuurslid René Speelman. “Dat doen we al meer dan vijftien jaar. Deze keer is het wel een heel bijzondere, sprookjesachtige Sinterklaasvoorstelling. Het gaat over twee toverfeeën die een liefdesdrankje maken, en daarmee loopt het inderdaad helemaal uit de hand.”
Voor de uitvoeringen van Kito is veel belangstelling, Voor de eerste uitvoering, aanstaande zaterdag, zijn nog een een stuk of zestig kaarten te koop, maar de voorstelling van zondag en die van volgende week zijn al vrijwel uitverkocht.
Het Sinterklaasverhaal wordt over het voetlicht gebracht door enkele volwassen spelers en een stuk of tien kinderen. René: “Met de repetities voor deze voorstelling zijn we in mei begonnen. Toen het hier nog warm weer moest worden waren wij al helemaal in Sinterklaassfeer.”
Het gaat behoorlijk goed met de toneelvereniging. Het ledenaantal is de laatste jaren flink gegroeid, en voor de voorstellingen is een vast publiek. “Met de volwassenengroep spelen we meestal blijspelen en kluchten. Maar voor het komend voorjaar hebben we een heel ander soort stuk gekozen: De Kleine Prins, naar het boek van De Saint-Exupéry. Dat wordt een echte familievoorstelling, en we gaan er zelfs de zaal helemaal voor aankleden.”
Maar eerst het Sinterklaasverhaal. René verheugt zich er al op. Hij speelt zelf ook mee: hij is de Hoofdpiet.

Voorstellingen: 21, 22, 28 en 29 november, telkens om 14 uur, in theater Culture in Nootdorp. Kaarten kosten € 7 per stuk. Ze zijn via het theater online te bestellen, of je koopt ze aan de kassa.