Informatie voor startende ondernemers

Startende ondernemers of mensen die overwegen om in de nabije toekomst een eigen bedrijfje te beginnen krijgen op 25 november in het Bestuurscentrum in Pijnacker alle informatie die ze nodig hebben.
De arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, waar ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp bij hoort, houdt dan een startersavond met een informatiemarkt en enkele boeiende workshops. Het is voor het eerst dat in de regio zo’n bijeenkomst wordt gehouden. De belangstelling ervoor is erg groot, vertelt Daniella Bogdanic, netwerkregisseur startende bedrijven van Ter Zake Het Ondernemershuis. “De aanmeldingen overtreffen onze verwachtingen”, zegt ze enthousiast.

Startende ondernemers kunnen deelnemen aan een of meer workshops over onderwerpen die van belang zijn. Zo is er een workshop over het starten met een eigen bedrijf vanuit een uitkeringssituatie. In een andere workshop gaat het vooral over de fiscale aspecten, waaronder de VAR-verklaring. Ook is er een workshop over het belang van een goed ondernemersplan. Danielle: “Er zijn ook ondernemers aanwezig die starters over hun eigen ervaringen kunnen vertellen bij het opzetten van hun bedrijf. Zij kunnen dus als coach optreden voor iemand die nog helemaal aan het begin staat.”

In haar functie als netwerkregisseur merkt Daniella dat er in Pijnacker-Nootdorp veel mensen zijn die overwegen om een eigen bedrijf te beginnen. Het loopt storm in het Ondernemershuis. “Ik voer momenteel zelfs zoveel gesprekken dat ik een beetje moet puzzelen met de tijd”, vertelt ze.

Wie meer wil weten kan bij haar terecht via het mailadres d.bogdanic@zoetermeer.nl, tel. 06-45998620.

Voor de startersavond op 25 november kun je je inschrijven op www.tzho.nl/start.