Chroniqueurs van Toen en Nu

In het Witte Huis aan het Raadhuisplein wordt woensdag 25 november de aftrap gegeven voor een nieuw boek over Pijnacker, dat wordt uitgebracht door de Stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp. Titel: Chroniqueurs van Toen en Nu. In een eerste verkenning gaat Jan Wenteler, de nestor van de lokale pers, met onder andere Sjaak Oudshoorn (redacteur Telstar), Mieke van der Kuy-Lalleman (Historisch Genootschap Oud Pijnacker) en Wim Meijer (de meest actieve cameraman van het dorp) op zoek naar spraakmakende artikelen over de grote veranderingen die Pijnacker in de loop der naoorlogse jaren heeft ondergaan.
De chroniqueurs beschrijven belangrijke gebeurtenissen en onderzoeken hoe deze – al dan niet eensgezind – ontvangen werden. Ze gaan op zoek naar het werk van inmiddels overleden lokale geschiedschrijvers als Cronicus (Piet Haket), JPL (Jaap Lalleman) en Jaap van Lien, maar natuurlijk wordt ook geput uit het aanzienlijke oeuvre van huidige scribenten Jan Wenteler en Sjaak Oudshoorn.

Woensdag om 11 uur wordt in Het Witte Huis een begin gemaakt met deze enorme klus, wat eind oktober volgend jaar moet resulteren in een schitterend boek.