Wim Meijer schildert Vermeer

Wim Meijer exposeert zijn zelfgeschilderde Vermeer-collectie in het Witte Huis, Raadhuisplein 1 in Pijnacker. Deze bijzondere schilderijen zijn tot en met 23 december dagelijks te bezichtigen van 12 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 18 uur. Het grootste deel van de schilderijen is geëxposeerd op de eerste verdieping. De toegang is gratis. Door: Ankie Schrijvers
Wim Meijer (73) is wereldberoemd in Pijnacker. Hij kan prachtig tekenen en schilderen. Eén van zijn hobby’s is het naschilderen van het werk van een oude meester, Johannes Vermeer. Ja inderdaad, die van het ‘Straatje van Vermeer’ waarvan dit jaar is aangetoond dat het echt in Delft is geschilderd en welk huis in de Vlamingstraat het precies is.
De uitvoering van Wim Meijer is geschilderd in Pijnacker. Hij zegt daarover: “De verf van mijn schilderijen zien er frisser uit omdat het nieuwer is. Als je in een museum naar de originele schilderijen kijkt, dan zie je soms de verf eraf bladderen van ouderdom.”
De Vermeer-schilderijen zijn heel natuurgetrouw nageschilderd en voor iemand die ze alleen op een foto heeft gezien zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden.

Wim schildert al 40 jaar en hij heeft honderden schilderijen gemaakt. Van een aquarel landschapje tot olieverfschilderijen. De laatste15 jaar heeft hij meer dan 36 schilderijen a la Johannes Vermeer gemaakt op ware grootte. (Nummer 37 is al ver gevorderd)
Dat is wel knap, want de voorbeelden komen uit een fotoboek of van internet.
De schilderijen zijn niet los te koop, want dan zou de collectie niet meer compleet zijn. Het alternatief is dat Wim Meijer soms een niet al te groot schilderij nog een keer kan schilderen. Daarvoor moet u wel minimaal een maand geduld hebben.

De expositie is dinsdag 8 december opgebouwd met hulp en advies van Erik Bevaart. Hij is voorzitter van Stichting Cultuur Support. Cultuur in Pijnacker-Nootdorp, daar mogen we trots op zijn.