Efficient Oliveo overklast REMO

Een weekje rust na het smadelijke gelijkspel bij nummer laatst Hoekpolder heeft Oliveo goed gedaan. Dinsdag werd een oefenwedstrijd tegen IJVV de Zwervers met 4-1 gewonnen (3 maal Bentvelzen en Paanakker waren de doelpuntenmakers). De goede lijn werd in de competitie doorgezet tegen het Haagse REMO, dat met 5-0 klop kreeg (Hoogland (2), Bentvelzen (2) en Vloemans). REMO had geleerd van de thuiswedstrijd tegen Oliveo (1-4) en zette in het begin veel druk om de Oliveo defensie te beletten een goede opbouw te verzorgen. Omdat Oliveo hetzelfde deed was het wedstrijdbeeld in de eerste fase van de wedstrijd rommelig. Veel balverlies aan beide zijden, waardoor het leek op hots knots begonia voetbal.
Toen er eindelijk wat lijn in het spel kwam mocht Robin Hoogland volledig vrijgelaten doorlopen op de doelman van REMO. De keeper maakte zijn hoek echter goed klein en Hoogland schoof de bal net naast. Na wat Haagse speldenprikjes verraste Hoogland vriend en vijand door een (veel moeilijkere) kans na een voorzet van Bentvelzen ineens binnen schieten. Kort daarna drukte Vloemans zijn naaste tegenstander van zich af in een sprintduel en schoof de bal droog langs de keeper: 2-0, ook de ruststand.
De equipe van trainer De Mooij kwam scherp uit de kleedkamer. Via een cadeautje van een Haagse verdediger kwam Oliveo vlak na rust op 3-0. Hoogland kreeg de bal door een REMO verdediger in de voeten geschoven op ongeveer een meter van het vijandelijke doel en joeg de bal als een granaat tegen de touwen. Daarmee was de wedstrijd voor REMO wel klaar. Bentvelzen worstelde zich naar de 4-0. Diezelfde Bentvelzen snelde niet veel later naar 5-0 waarbij hij de keeper vol overtuiging naar rechts liet duiken om er vervolgens links langs te lopen.

Na de 5-0 probeerde Oliveo nog wel wat, de keeper van REMO had nog wat knappe reddingen waarna de perfect leidende scheidsrechter het welletjes vond. Zowaar de ‘nul’ gehouden in een prima duel van de zebra’s. Alle omstandigheden waren goed vandaag: het spel was leuk, het weer was goed en zowel de scheidsrechter als de tegenstander participeerden in een leuke wedstrijd. Hoe anders dan twee weken geleden tegen Hoekpolder!

Net als Oliveo wonnen alle ploegen boven in de ranglijst. Volgende week speelt Oliveo uit bij WIK, aftrap is dan om 14.30 uur.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Milolaza (De Jong), Van Wichen, Kleij (Jansen), Van Adrichem, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Vloemans (Van Ruijven), Hoogland