Cursisten exposeren keramiek in Mattenschuur

Beeldend kunstenaar Addy Meewisse geeft zondag 13 december in haar atelier de Mattenschuur in Nootdorp aan haar cursisten de gelegenheid om hun werk te exposeren. Ook is er eigen werk van Addy te zien. Addy Meewisse geeft in De Mattenschuur het hele jaar door cursussen in de verschillende technieken rond keramiek: draaien, handvormen, maar ook het zogenaamde rakustoken. Elk jaar organiseert ze in december een expositie, waarop haar cursisten kunnen laten zien wat ze zoal hebben gemaakt.
“De cursisten kiezen zelf uit wat ze willen laten zien. Ik vind het belangrijk dat ze neerzetten wat ze zelf geslaagd vinden”, zegt Addy. Voor de jaarlijkse expositie, die ze al voor de 12e keer houdt, is altijd aardig wat belangstelling. “Cursisten vinden het leuk om eigen familie of vrienden te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn. En het is ook leuk om elkaars werk te zien, De cursisten zijn hier vaak op verschillende dagen, dus ze zien elkaars werk niet altijd.”

Niet alleen keramiek is op de expositie te zien. Ikebanakunstenares Ria Bak zorgt voor schitterend bloemschikwerk, en dat combineert prachtig met het keramiek.

De Mattenschuur is te vinden aan de Dwarskade 18 in Nootdorp.

De nieuwe cursussen beginnen in januari weer. Zowel voor de cursus op maandagavond (start 11 januari) als op woensdagavond (start 13 januari) kunnen zich nog deelnemers opgeven.