Ron Labordus houdt zijn laatste boekenmarkt

Al meer dan vijftien jaar houdt Ron Labordus in Nootdorp elke maand een tweedehands boekenmarkt voor het goede doel. Maar aan elke traditie komt een einde, vindt hij zelf. “Ik ben wat ouder geworden. En je moet er een keer mee stoppen.” Daarom is er komende zaterdag, 19 december, de allerlaatste boekenmarkt in gebouw Nové aan de Dorpsstraat. Bijna 3000 boeken zijn te koop voor een euro per stuk. In de afgelopen jaren was de opbrengst steeds voor het Leger des Heils, en dan vooral voor jeugdopvanghuis Vliet en Burgh in Voorburg. Bij deze laatste editie gaat de opbrengst volledig naar het restauratiefonds van de Dorpskerk in Nootdorp.
“De meeste mensen in het dorp weten wel van de maandelijkse boekenmarkt voor het goede doel. Daarom weten ze me ook te vinden als ze van bepaalde boeken af willen: de aanvoer is gewoon van inwoners van Nootdorp. Maar ja, de berging is vol, en daarnaast is het ook goed om er een keer een punt achter te zetten. Vandaar deze grote finale.”

De laatste boekenmarkt van Ron is zaterdag de hele dag: van 10 tot 16 uur. En de boeken die dan na deze dag nog overblijven? “Ach, ik had ze eerst aan een handelaar willen verkopen, maar nu heb ik besloten dat ik ze toch nog even opsla, al ga ik wel de boeken er uithalen die toch onverkoopbaar zijn. En één keer per jaar, tijdens het jaarlijkse kunstweekend, zet ik dan nog een stand met boeken neer.”

Want tja, eigenlijk kan hij het toch gewoon niet laten.