Kerstboom in Emerald vol Kerstwensen

Iedereen een mooie Kerst! Dat ik lego-friends krijg. Een eigen kinderhuisje krijgen. Dat mijn familie gezond blijft. Het zijn enkele van de leuke kerstwensen die zijn opgehangen in de grote Kerstboom op het centrale plein van winkelcentrum Emerald in Delfgauw. De wensen zijn geschreven op de polaroidfoto’s, die zijn gemaakt na de lego-middag die jeugd- en jongerenwerk afgelopen weekend in Delfgauw hield.
Jongerenwerker Simone van Egmond: “Dat bouwen van lego-dingen was erg leuk, maar de kinderen konden hun werkstukken niet mee naar huis nemen. Daarom hebben we van iedereen een mooie foto gemaakt. En daar hebben we elk kind een kerstwens op laten schrijven. We hadden die boom eigenlijk helemaal vol willen hangen, maar ja, zoveel kinderen waren er natuurlijk niet. Dat doen we dan volgend jaar!”

De lego-activiteit was in het kader van Emerald Actief, een project waarmee het jongerenwerk in Delfgauw de jeugd van acht tot 23 actief krijgt. Simone: “We willen onszelf op een positieve manier zichtbaar maken voor de doelgroep en dat gaat heel goed.”

Komende zaterdag is er weer het een en ander te doen voor de kinderen in Emerald. Dan gaat het jeugd- en jongerenwerk met hen kerststukjes maken.