Jouw Delfgauw: maak kennis met interessante dorpsgenoten

De leukste mensen wonen in Delfgauw, maar ze kennen elkaar nauwelijks. Dat is de gedachte achter ‘Jouw Delfgauw’, een initiatief van een groep bewoners dat zijn hoogtepunt moet krijgen op 29 mei volgend jaar. Op die dag krijgt iedereen die dat wil de kans om zichzelf, zijn bedrijf of vereniging te presenteren. “Lang niet iedereen weet wat er allemaal gebeurt in Delfgauw en wat voor interessante mensen er allemaal wonen”, zegt Johanna Quik, een van de mensen achter het initiatief. “Er gebeuren heel leuke dingen die lang niet iedereen weet. Zo stuitte ik op iemand die een vissenopvang heeft. Het hele huis stond vol met aquaria: zoet water, zout water enzovoort. Daar heb je toch geen idee van?”
De initiatiefnemers hebben drie thema’s bedacht die centraal staan: ‘Mens en beweging’, ‘Cultuur’ en ‘Natuur’. Die thema’s komen op de een of andere manier terug op 29 mei. Dan wordt een podium opgericht tussen het winkelcentrum en de sporthal, waar muziek wordt gemaakt, waar je wat kunt eten, waar mensen hun sport of hobby kunnen laten zien enzovoort. Daarnaast komen er routes door de buurt, zodat je als bezoeker een tocht kunt maken langs inwoners die thuis of in hun bedrijf bijzondere of interessante dingen kunnen laten zien.

Het initiatief is nog maar net gepresenteerd, en de eerste reacties beginnen op gang te komen. “Alle mensen die ik er over spreek zijn er enthousiast over, maar het zal in de komende maanden natuurlijk nog verder van de grond moeten komen”, zegt Johanna. “We hebben nu een groepje van zeven mensen die er bekendheid aan geven. In een volgend stadium zijn er nog wel meer mensen nodig komen voor de praktische uitvoering.”

De initiatiefnemers hebben inmiddels een website geopend. Ze zijn ook actief op Facebook. Aanmelden voor het project is hier mogelijk.