Verdachten opgepakt met hulp van politiehelikopter

De politie van Pijnacker heeft gisteravond vier mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze aan het inbreken waren. Dat was aan de Oude Leedeweg in Pijnacker. Ze werden staande gehouden nadat ze vanuit de politiehelikopter waren gezien met de warmtecamera. Het aanhouden van de mannen is een positief bericht, juist in deze periode waarin Pijnacker geteisterd lijkt te worden door woninginbraken. Op Tweede Kerstdag nam de politie alweer drie woninginbraken op, en ook in de afgelopen weken was het op verschillende plaatsen in de gemeente raak. De politie kan, in het kader van het zogenaamde Donkere Dagen Offensief, dus wel een succesje gebruiken.
Of de gisteren opgepakte personen ook iets te maken hebben met andere woninginbraken in de afgelopen weken is nog niet bekend. Het ligt voor de hand dat ze hiervoor wel aan de tand worden gevoeld.

Op de Facebookpagina van de politie wordt enthousiast gereageerd op de actie door de politie. Veel bewoners hadden gisteravond opgemerkt dat de politiehelikopter boven hun wijk cirkelde.