Nog twee dagen voor reactie op speelplan Emerald

Bewoners van de wijk Emerald in Delfgauw hebben nog twee dagen de tijd om te reageren op het concept van het speelplan voor de wijk. Dit plan is op 16 december tijdens een bijeenkomst in de buurt gepresenteerd. In het plan is voorgesteld welke speelplekken in de wijk gehandhaafd blijven of verbeterd worden en welke kunnen worden opgeheven. Het concept van het speelplan is tot stand gekomen in nauw overleg met de bewoners en vooral met de kinderen in de wijk. Meer dan 250 kinderen hebben via een vragenlijst hun mening gegeven over welke speelplekken ze belangrijk vinden en waar ze nooit komen. Ook is een werkgroep gevormd waarin twintig ouders uit de wijk deelnemen.
In het concept speelplan is goed af te lezen wat uiteindelijk de favoriete speelplekken in de wijk zijn. De speelplek aan de Pondstraat/Koperslagerstraat steekt met kop en schouders boven de andere uit. 73 kinderen kozen deze plek uit als de leukste in de wijk. De speelplekken van de Kerkmeesterstraat, de Leekeerd/Witmolen en de Zuideindseweg kregen juist de meeste stemmen voor ‘minst leuke speelplek van Emerald’.

De reacties van de kinderen hebben zwaar meegeteld bij het bepalen welke plekken verbeterd moeten worden en welke kunnen verdwijnen, maar ook de staat van de speeltoestellen en de ligging in de wijk hebben een rol gespeeld. In sommige gevallen wordt een speeltoestel dat nog in goede staat is, overgebracht naar een andere locatie.

Delfgauwers die niet aanwezig waren tijdens de presentatie van het plan, kunnen nog tot uiterlijk 1 januari reageren. Het concept speelplan is hier te downloaden. Op deze pagina is ook het reactieformulier te vinden.