Inschrijfdag voor Winteracademie

De Winteracademie moet (samen met de Zomeracademie) wel een van de meest succesvolle activiteiten zijn van de SWOP. Veel ouderen doen in februari mee met de leerzame en interessante lezingen en excursies die dan worden georganiseerd. Op vrijdag 8 januari is er in dienstencentrum de Schakelaar in Pijnacker een informatie- en inschrijfbijeenkomst. De Werkgroep Winteracademie van de Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp heeft ook voor de editie van komend jaar een interessant programma samengesteld. Voor de 21e keer alweer. Leonie van der Geest van de SWOP: “De belangstelling is altijd heel erg groot. Dat is wel mooi om te zien. Tijdens de lezingen zit de zaal altijd helemaal vol.” De Winteracademie is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder.
De opzet van de Winteracademie is hetzelfde als andere jaren. Er zijn in de twee weken van het evenement elke dag andere thema’s, waarvoor deskundigen of betrokkenen worden uitgenodigd die in de ochtend een lezing of presentatie geven. In de middag is er vervolgens een bezoek aan een instituut of bedrijf dat bij dat thema aansluit. Thema’s zijn onder andere: Onderwijs (met bezoek aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht), Nijverheid (bezoek aan hey textielmuseum in Tilburg) en Kloosters (excursie naar de trappistenbrouwerij in Berkel-Enschot. Andere thema’s: Olympisch, Zeeleven, Techniek, Nijverheid en Architectuur.

Ook deze keer zijn er weer twee theatervoorstellingen waar de deelnemers gezamenlijk heen kunnen: het programma ’Zo’n Toon’ over het leven van Toon Hermans en ’Around the world in 90 minutes’ door Erik Vloeimans en de Marinierskapel. De voorstellingen zijn in de theaters van Zoetermeer en Rijswijk.

Op de informatie- en inschrijfochtend is er vanaf tien uur over elk thema een korte presentatie. Na afloop kun je je meteen inschrijven. De prijzen variëren van 25 tot 30 euro per thema.

Meer informatie over de Winteracademie is te vinden op de website.