Burgemeester Bezuijen: De jaarwisseling is echt een bijzondere feestdag

“Ik vind Oud & Nieuw echt een feest om met familie en vrienden te vieren. Maar als gemeentebestuur voelen we ons natuurlijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid op straat. Voor mij is de jaarwisseling echt geslaagd als iedereen in Rijswijk het gezellig heeft gehad. En als we daarnaast een minimum aantal incidenten hebben gehad,” aldus burgemeester Michel Bezuijen. De burgemeester verdeelt zijn avond over beide zaken. Thuis met vrienden is hij ‘stand by’ voor als zich incidenten voordoen. Daarna ging hij de afgelopen twee jaar met de politie mee en met de brandweer. “In echt brandweerkostuum mee op de spuitwagen, dus de mensen herkenden me niet.”
Hij weet dus dat de jaarwisseling bijna overal in een prima sfeer verloopt in Rijswijk. Ook gaan mensen over het algemeen met respect om met hulpverleners.

“Maar af en toe heeft het me wel verbaasd hoe mensen van de politie of brandweer worden uitgedaagd. Dat gebeurt mogelijk onder invloed van alcohol of andere middelen. Maar ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om alle hulpverleners ruimte én respect te geven. Ze zijn tenslotte druk bezig om de veiligheid voor ons allemaal te garanderen!”